Hirdetés

Skyrim okoshűtőre - ilyen volt a Bethesda sajtótájékoztatója a helyszínen

|

A Bethesda előre szólt, hogy az eddigi legdurvább sajtókonferenciával készülnek az E3-ra, és nem túloztak a srácok. Ott voltunk, meséljük.

Hirdetés

"Te, mit keres itt ez a csomó hangszer?! Hallod, ez tuti azért van, mert jön a Mick Gordon, és megint zenélni fognak. Akkor jön a DOOM 2 bejelentés?! Besz*rás!"

Hirdetés

Nagyjából ez a beszélgetés zajlott le köztünk, amikor beléptünk a Bethesda arénájába 45 perccel a show kezdete előtt. A kiadó ezúttal egészen más oldalról közelítette meg a dolgot, mint tavaly. Akkor egy poszt-apokaliptikus vidámparkot húztak fel Los Angeles belvárosában, ahol ömlött a sör, mindenki szakálláról csöpögött a zsír, és az emberek órákat álltak sorba egy Fallout kitűzőért. Ezzel szemben idén egy leszőnyegezett tetőtér, kanapék és prémium kiszolgálás várta a meghívott vendégeket. Közel sem voltunk annyian, mint a Microsoft előadásán, sokkal simábban is ment a beléptetés, és hát lássuk be, ingyen sörrel nem nehéz fokozni a hangulatot.

Bár Mick Gordon végül nem játszott, a Doom 2 bejelentést megkaptuk. Egyelőre nem tiszta, mit takar pontosan az Eternal alcím, mit kezdenek a Hell on Earth koncepcióval, meg úgy egyáltalán, mit várhatunk a folytatástól, de talán jobb, ha nem is bocsátkozunk találgatásba, mert hát a Fallout 76 kapcsán is megtettük, aztán látjátok, mi lett belőle. 

A Bethesda nem készült világrengető meglepetésekkel, és közben mégis olyan bejelentéseket kaptunk, amitől elgurult az állunk a teremben. Még az olyan sokadrangú dolgok, mint a Prey DLC, a Wolfenstein: Cyberpilot, vagy a The Elder Scrolls: Blades is olyan üdvrivalgást váltottak ki a tömegből, mint amilyenre egyetlen cím sem volt képes az EA Play-en.

Az Electronic Arts azért szakadt el az E3-tól, hogy a fanoknak csinálhassanak rendezvényt, de az a helyzet, hogy messze vannak még attól, hogy olyan rajongóik legyenek, mint amilyeneket a Bethesda fel tud mutatni.

A sajtókonferenciát nyitó, a Bethesda dolgozóit méltató kisfilm kívülről talán erőltetettnek hatott, de a helyszínről nézve, Bethesda dolgozók közt ülve egyáltalán nem volt az. Látszott, hogy nem a PR-osok által megírt szövegből olvasták fel az előadók, hogy hálásak a csapatnak, hanem ők akarták elmondani, és tényleg őszintén örülnek annak, hogy egy ilyen cégnél, ilyen emberekkel dolgozhatnak. A kiadó az emberi arcát mutatta, amit legalább annyira jó volt látni, mint Pete Hines arcát akkor, amikor a Wolfenstein bejelentés közben sokadszorra is elküldte a nácikat melegebb éghajlatra.

Amikor Todd Howard megérkezett és egy ökölpacsival átvette a stafétát, elkezdett vibrálni a levegő. Mindenki tudta, hogy most nem csak egy rövid Fallout 76 trailer következik, hanem valami igazán különlegesnek leszünk szem- és fültanúi. Nem csak a súgógépről olvasta fel az előre megírt ködösítő szöveget: a dizájner átvette az irányítást, és olyan magabiztosan járkált fel-alá a színpadon, ahogy csak nagyon kevesen tudnák utána csinálni. Hiába, nem ez volt az első rodeója. A Skyrimes poén nem ült volna igazán, ha utána nem tudnak valami nagyot villantani, de tudtak: A Starfield és a TES VI várhatóan csak a következő generációval jönnek majd, de addig kényelmesen elleszünk a Fallout 76-tal. Ha pedig nem tudunk gép elé ülni, még mindig ott a The Elder Scrolls: Blades.

A tavalyi Chainsmokers koncert után idén kicsit visszafogottabban folytatódott a buli a helyszínen, de most is megnyitották a sörcsapokat, és ha valakinél nem láttam poharat, az csakis azért volt, mert két pofára tolta a burgert vagy a corndogot.

A Bethesda tehát most is egy kifejezetten durva E3-as bulit rakott össze, ahol egyáltalán nem volt szükség a nézők leitatására ahhoz, hogy fantasztikus legyen a hangulat. De ők így is megtették, pusztán jófejségből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)