Hirdetés

E3 2015 - bemutatták az AMD legújabb videokártyáit

|

Az AMD is megtartotta a maga sajtókonferenciáját az E3-on, ahol lerántották a leplet a 300-as szériáról és a vadonatúj Fiji GPU-t használó R9 Fury névre keresztelt modellről is.

Hirdetés

Megtörtént a várva várt leleplezés, az AMD bemutatta, milyen videokártyákkal próbálja meg felvenni a versenyt az Nvidia legújabb csúcsmodelljeivel.

A ma délután megtartott sajtótájékoztatón két új modellt is bemutattak, amelyek már a vállalat új Fiji GPU-jával kerülnek a dobozba, ezek a Radeon R9 Fury és a Radeon R9 Fury X. Mindkét kártya nagy sávszélességű memóriával készül, előbbi 550, utóbbi 650 dolláros áron kerül a  boltokba, a különbség pedig csak annyi lesz, hogy míg az R9 Fury léghűtéses, addig az R9 Fury X vízhűtéses megoldással készül. Készül egy kisebb, mindössze 15 cm-es Fiji modell is, az R9 Nano, amely az R9 290x teljesítményének kb. felére lesz képes.

Természetesen nemcsak a kártyák nevét, hanem a specifikációt is ismertették: 4096 stream processzorral és 8,9 milliárd tranzisztorral rendelkező kártyák 1050 MHz-en pörögnek majd, a teljesítményük pedig 8,6 teraflops lesz. A gyártó elmondása szerint az új memóriák wattonkénti teljesítménye háromszor jobb, mint a GDDR5-ös moduloké.

Az R9 Fury július 14-én, az R9 Fury X július 24-én kerül a boltokba, utóbbit a vízhűtés miatt bőven lehet majd húzni is. Az R9 Nano csak valamikor a nyár végén, a 2 GPU-val szerelt Fury modell pedig ősszel érkezhet a boltok polcaira.

Természetesen tiszteletét tette a 300-as széria is: az R7 360, az R7 370, az R9 380, az R9 390 és az R9 390X is bemutatkozott. Ezek jelentős része a a 200-as széria ráncfelvarráson átesett változata, a 390 és a 390X azonban 8 GB RAM-mal érkezik, előbbi 329, utóbbi 429 dolláros áron. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)