Hirdetés

Gerinckitépés, E3 és robothadseregek a 2014/06-os GameStar magazinban

|

Címlapon a Mortal Kombat X, teljes játékaink a steames Supreme Commander és a Supreme Commander: Forged Alliance. Péntektől keresd az újságárusoknál.

Hirdetés

Évek óta egyedül képviseli a GameStar magazin a hazai gamer sajtót Los Angelesben az E3-on, és idén sem volt ez másképp. Mazur számos zárt körű prezentáción vett részt, exkluzív interjúkat készített, éjt nappallá téve talpalt, hogy a GameStar Online és printes csapataival együttműködve megszülethessen 32 oldalas összeállításunk a rendezvényről helyszíni riportokkal, élménybeszámolókkal, fényképekkel, a teljesség igénye nélkül 55 hosszabban-rövidebben bemutatott játékkal. Köztük olyan címekkel, mint az Assassin's Creed: Unity, a Far Cry 4, a Battlefield Hardline, a Rainbow Six: Siege, vagy éppen címlapsztorink, a Mortal Kombat X, amihez még interjú is dukál.

E nagyszabású vállalkozás levét a hírrovat és az előzetesek itták meg, mindkét szekciót felzabálta a mérhetetlenül helyigényes E3. A felhozatalt végigmustrálva megállapítható, hogy 2015 sem lesz aszályos esztendő, már ami a játékokat illeti, de a folytatások túlhangsúlyozása, és az egy helyben toporgás miatt jogosan éreznek egyesek csalódottságot.

Múlt hónapban említettem már a felelőtlenül ígérgető kiadókat, akiknek köszönhetően mind a Watch Dogs, mind a Wolfenstein: The New Order tesztünk csúszott. Míg előbbi képtelen volt megfelelni a saját maga által teremtett irreális elvárásoknak, addig utóbbi sikeresen megugrotta az alacsonyra helyezett mércét, sőt. Csalódást okozott még a Murdered: Soul Suspect is, mert azt nem mondhatnánk, hogy spiritusz híján lenne, ám sokkal-sokkal több volt ebben a témában.

Várakozásainkkal összhangban teljesít viszont eddig a WildStar, amelyet az utolsó állomásához érkezett The Elder Scrolls Online-hoz hasonlóan tartós tesztelésnek vetünk alá, és csak később hozzuk meg az ítéletet.

Mivel nyáron jellemzően alábbhagy a piac nagyobb szereplőinek játékkiadási láza, előbújhatnak az árnyékból a méltatlanul háttérbe szorított indie fejlesztések. Ráadásul némelyik tényleg évtizedek távolába képes visszarepíteni az embert (Tesla Effect), vagy olyan élményben részesíti, ami még sokáig vele marad (Among the Sleep). Akad olyan, aki meg tudta ismételni korábbi sikerét (Transistor), de sajnos olyan is, aki képtelen volt felnőni a feladathoz (Daylight). Meglepetésünkre végre összeszedte magát a Nintendo és amellett, hogy elkényeztette rajongóit az E3-on, még kiadta az év legszórakoztatóbb versenyjátéka címének várományosát a Mario Kart 8 képében.

Hardverrovatunkban pedig olyan asztali konfigurációt építettünk, amelyik kompromisszumok nélkül képes megjeleníteni a Watch Dogs Chicagóját.

Teljes játék 1. - Supreme Commander (steames)

A '90-es évek végén nem létezett népszerűbb műfaj PC-n a valósidejű stratégiai játékokénál. Olyan kultikus címek határozták meg az RTS-ek reneszánszát, mint a Command & Conquer széria (főképp a Red Alert), az Age of Empires és a StarCraft. A sors furcsa fintoraként kevesebb rivaldafény esett rá a nagyok árnyékában, de hiba lenne elfelejteni a Total Annihilation című örökbecsű klasszikust, amely hangulatában elmaradt ugyan az emlegetett trojkától, de pszeudo-3D-s megjelenítése, példátlanul összetett utasításláncolatai, és újszerű megoldásai révén számos tekintetben föléjük magasodott. Ennek a kiválóságnak lépett az örökébe a Supreme Commander, amelyben ezernyi hadigépezetet vezényelhetünk a pusztulásba földön, vízen és levegőben, miközben információs háborút is vívunk könyörtelen ellenségeinkkel.

Rég nem járt már stratégiai játék a GameStar mellé, ezért az a legkevesebb, hogy az egyik legjobbat adjuk nektek ajándékba, ami a piacon fellelhető. Sőt, ha már itt tartunk, akkor a kiegészítőjét is hozzácsapjuk a csomaghoz, hadd legyen teljes az élmény.

Teljes játék 2. - Supreme Commander: Forged Alliance (steames)

A Supreme Commander önállóan is futó kiegészítője nem csupán az alapjáték cselekményét gördíti tovább, hanem az új ellenségként felbukkanó Seraphim fajt is játszhatóvá teszi, így online akár négy különböző frakció tagjai csépelhetik egymást. Többek között új kampány, módosított és eddig nem látott egységek, izgalmas taktikai lehetőségek (orbitális pályára állított fegyverek), valamint javított útkeresés szólnak a Forged Alliance kipróbálása mellett.

A telepítéshez fáradjatok el a gamestar.hu/supremecommandergold aloldalra, majd a júniusi GameStarhoz mellékelt DVD tokjára ragasztott matricán szereplő egyedi kódsort felhasználva máris hozzájuttok személyre szóló Steam-kódotokhoz. Utóbbi hozzáadja a Supreme Commandert és az önállóan futó Forged Alliance kiegészítőt magában foglaló Supreme Gommander Goldot Steam-fiókotokhoz, aztán már csak rajtatok múlik, hogy milyen sorrendben telepítitek fel és játsszátok végig őket.

Extra ajándék 1. - Android terápia, veszélyek és ellenszerek

Testvérlapunk, a PC World munkatársai 48 oldalas füzetben hívják fel az Androidot futtató készülékek használóinak figyelmét a rendszerüket fenyegető veszélyekre, ugyanakkor tanácsot is adnak a szükséges védekezési módokat és ellenszereket illetően. Tökéletes megoldás lehet a havonta megújítandó ESET Mobile Security prémium kiadása, amit most megkaptok tőlünk ajándékba.

Extra ajándék 2. - Delta Vision kedvezmény

Most, hogy végre beköszöntött a nyár, igyekszünk a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni. A kerti nyugágyon pihenve aligha akad jobb társasága az embernek egy izgalmas könyvnél. A GameStar lassan hagyománnyá nemesedő szokása szerint ebben a hónapban is az olvasni szeretők segítségére siet, hiszen a magazin teljes ára levásárolható a Delta Vision üzleteiben. Sci-fi, horror, fantasy, képregények és animék, magyar és idegen nyelvű kiadványok. Több mint félezer kötetből válogathattok kedvetekre. A kedvezmény felhasználásának mikéntjéről a gamestar.hu/deltavision aloldalon tájékozódhattok.

Extra ajándék 3. - Félóra ingyen a Sim City Budapestben

Az autók és a repülők szerelmesei 30 percet ingyen tölthetnek el a Sim City Budapest szimulátoraiban, sőt további félórát jelentős kedvezménnyel, 1000 forintért vehetnek igénybe. Az ajándék és a kedvezmény beváltásának feltétele, hogy felmutatjátok a helyszínen a 2014/06-os GameStar magazinban található hirdetést.

BÖNGÉSZDE

Meet Tha Team

Aréna

E3 2014

Idén a játék a kulcsszó (Microsoft)

Lassuló kamikáze (Sony)

Sport, sport, sport (Electronic Arts)

Battlefield Hardline

Vive la France (Ubisoft)

Assassin's Creed: Unity

Far Cry 4

Rainbow Six Siege

Mortal Kombat X

Sacred 3

GRID Autosport

Teszt

Watch Dogs

WildStar

Wolfenstein: The New Order

Murdered: Soul Suspect

The Elder Scrolls Online

Men of War: Assault Squad 2

Bound by Flame

Mario Kart 8

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Transistor

Daylight

Among the Sleep

The Walking Dead: Season Two - Episode 3: In Harm's Way

Age of Mythology Extended Edition

Monochroma

State of Decay: Lifeline

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Towerfall: Ascension

Strike Suit Zero: Director's Cut

Uncanny X-Men: Days of Future Past

Warhammer 40,000: Carnage

Castlestrom: Free to Siege

Metal Slug Defense

Játékvásárlási tanácsadó

Hardver

Hírek

Külön PC-t a Watch Dogsnak

Piactér

Másodkézből

Vásárlási tanácsadó

Kult

Játszunk, hogy tanuljunk, avagy milyen egy jó oktatási játék?

Intel Extreme Masters World Championship 2014

Kiadjuk magunkat a konzoljainknak

Szabad(a)játék

Visszapillantó

Másvilág

Film: A holnap határa

Sorozat: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Könyv: Alfred Bester - Az arcnélküli ember

Zene: Coldplay - Ghost Stories; William Basinski - Melancholia; Further Reductions - Woodwork; Korog - Maybe Airlines; Venetian Snares - My Love is a Bulldozer; State of Mind - Eat the Rich; Dave Tipper - Forward Escape; Diamond Version - CI; Inigo Kennedy - Vaudeville Techno

A 2014/06-os GameStar (évek óta változatlanul 116 oldalon) Mortal Kombat X címlappal, ajándék steames Supreme Commander és Supreme Commander: Forged Alliance teljes játékokkal, ajándék 48 oldalas Android-terápia füzettel, és szintén ajándék Delta Vision kedvezménnyel, félóra ingyen játékkal a Sim City Budapestben, valamint 23 teszttel, és 4 videoteszttel, továbbá exkluzív 32 oldalas beszámolóval az E3-ról péntektől kapható az újságárusoknál, míg előfizetőink szerdától számíthatnak a postás érkeztére. Apropó előfizetők, mostantól korlátozott ideig (július 18-ig) 33 százalékos kedvezménnyel fizethettek elő negyedévre a GameStar magazinra. Három lap (legalább három steames teljes játékkal) kettő áráért, 5985 helyett 3990 forintért kihagyhatatlan.

A magunk részéről mindenkinek jó szórakozást kívánunk a júniusi GameStar magazinhoz!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)