Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Activision, Warner Bros., Take-Two és a többiek

|

Nem csak azok készülnek nagy bejelentésekkel, akik előadást is tartanak az E3 2015-ön. Bejelenti a Take-Two a Mafia 3-at? Elárul mindent az Activision a Destiny új kiegészítőjéről? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ sorozatunk utolsó részében.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben megtudhattátok, mire számítunk a holnap startoló E3 2015 előadóitól, de számos olyan, jelentősebb résztvevő is akad, aki ugyan nem készül előadással a Los Angeles-i expóra, bejelentésekkel és ütős felhozatallal viszont annál inkább. 

Aki A-t mond, mondjon B-t is

A Sony E3-as felvezetésében olvashattatok róla, hogy a Destiny sokat pletykált kiegészítője biztosan leleplezésre kerül a PlayStation előadás alatt (egy Destiny 2 bejelentés még túl korai lenne), mindazonáltal az Activision nem hagyja puskapor nélkül a Microsoftot sem, hiszen a Call of Duty széria következő állomása, a Black Ops III minden bizonnyal a redmondiak műsoridejéből szakít majd ki egy nagyobb szeletet (bár a héten felmerült, hogy oldalváltás történt).

Állandó szereplő a Skylanders is, már azelőtt biztosak voltunk idei részvételében, hogy bejelentették volna múlthéten a SuperChargers című, járművekkel újító epizódot, de az is nyugodtan vállon veregetheti majd magát, aki a sorozat gyökereiig visszanyúló Tony Hawk’s Pro Skater 5 és a számos újdonságot felsorakoztató Guitar Hero Live felbukkanására szavaz; az utóbbi új fröccsöntött gitárját még a látogatók is kipróbálhatják. Bizonyára a Blizzardnak is van még mit mondania a Hearthstone-nal és a Heroes of the Stormmal kapcsolatban, de ennyivel nem érjük be, szeretnénk többet látni és hallani a Starcraft II: Legacy of the Voidról (ha már egyszer alaposan átdolgozták a multit) és az egyedi karaktereket felsorakoztató Overwatch-ról is.

Aki a GTA-t szereti, rossz kiadó nem lehet

A Take-Two birtokában van a 2K Games és a Rockstar, két népszerű kiadó, akik rendesen felkavarhatják az eseményeket. Egy régóta várt Grand Theft Auto V sztori DLC instant reflektorfényt jelenthet, a Mafia 3 igencsak aktuális bejelentésével pedig mindannyiunk szeretetét egy életre megnyernék. A Gearbox FPS-MOBA hibridje, a Battleborn és az X-COM: Enemy Unknown folytatása, az XCOM 2 már biztosan ott lesznek az E3-on, de jó lenne, ha valami pozitívumot megosztanának velünk a Turtle Rock Evolve-jának jövőjével kapcsolatban, mint ahogyan megnyugvást jelentene az is, ha mondanának pár részletet a Borderlands, a BioShock és a Max Payne franchise-ok jövőjéről. Elvégre az előbbinél már érik a Borderlands 3 megemlítése, viszont az utóbbi kettő esetében pusztán annyi bizonyos, hogy a Take-Two számol velük.

Ha sportra terelődik a szó, bizonyosan előkerül az NBA 2K16 és a WWE2K16, míg a stratégiára áttérve a Sid Meier széria bővítését várjuk. Noha sajnos megint nem sok esély van rá, szívesen eljátszunk a gondolattal, hogy a Rockstar részéről említésre kerül a hosszú ideje titokban tartott Agent, a Bully és Red Dead Redemption HD kiadásai vagy netalántán folytatásai (egy új Midnight Clubban még reménykedni se merünk), és a pár éve pletykált The Darkness 3-mal is nagyot robbanthatnának.

Sötét lovagok és kockahősök

A Warner Bros. idén egyértelműen Batmanre és a LEGO családra fókuszál. Egy utolsó lökés a Batman: Arkham Knighton annyira biztos, mint hogy holnap is feljön a nap, de legalább ilyen kézenfekvő az Arkham Asylum és Arkham City játékok felújított változatait tartalmazó Arkham Remaster csomag bejelentése is. Ha éppen nem a Sötét Lovagé a figyelem, akkor átveszik a gyeplőt kedvenc kockáink: a Bosszúállók: Ultron kora sikerét meglovagoló LEGO Marvel’s Avengers biztosan jelen lesz, a legnépszerűbb filmeket és játékokat egyaránt magába olvasztó LEGO Dimensions szintén kihagyhatatlan vendég, és a TT Games saját Minecraft-je, a korai hozzáféréssel már elérhető LEGO Worlds sem fog kimaradni a mókából.

Szinte biztos, hogy a Warner meghatározó szerepet szán az Avalanche poszt-apokaliptikus akciójátékának, a Mad Maxnek, már csak a Mad Max: A harag útja film hatalmas sikere miatt is. És ha már siker: a Techland önmagát is felülmúlta a Dying Light esetében, amelyből 4,5 millió példányt sikerült eladni, zombik legyünk, ha nem kapunk valamiféle DLC-t a közeljövőben hozzá. Lehetséges, hogy megkapjuk a Mortal Kombat X előző generációs változatainak pontos dátumát is, valamint egy új játszható karakter, a Predator teljes bemutatásával még tartozik nekünk a NetherRealms.

Ha nem a zombik, akkor a HD visz el

A 505 Games a Robert Kirkman támogatásával készített Overkill’s The Walking Dead horrorral igyekszik letarolni a mezőnyt, de sokat várunk a PC-re már megjelent Assetto Corsa és Brothers: A Tale of Two Sons játékok jelenlegi generációs változataitól is. A The Game Awards 2014-en bemutatkozott űrszimulátor, az Adr1ft biztosan kap néhány érdekes infót (E3 trailert már kapott), hiszen rég hallottunk róla, meg persze ott vannak még a PayDay és a Sniper Elite szériák is, amik bővítésével a 505 Games bármikor meglephet minket.

A Deep Silver repertoárjának ékköve vitathatatlanul a Dead Island 2, és ha elénk pakolnak egy olyan trailert, mint amivel tavaly rukkoltak elő (Pigeon John, valaki?), akkor megvették a szerkesztőséget kilóra. A teljes örömhöz azért elengedhetetlen lenne egy Homefront: The Revolution helyzetjelentés, és bár az esélyeket figyelembe véve a lista legvégére sorolnánk, mégis sokan örülnének neki, ha folytatódna a Saints Row sorozat.

A Nordic Gamesnek sikerült több IP-t is megszereznie a múltban, így a Darksiders franchise sorsa is rajtuk múlik. A második részhez már be is jelentettek egy újrakevert változatot, és egyúttal azt is megerősítették, hogy készül a folytatás, a Darksiders 3. Náluk vannak az Ataritól felvásárolt Silver és Desperados jogok, valamint a THQ-tól megszerzett Red Faction, MX és Titan Quest címek is, tehát bármelyikkel kapcsolatban kaphatunk az E3 alatt bejelentést. Sokan már ezekkel is elégedettek lennének, ugyanakkor a Nordicnak más beváltásra váró ígéretei is vannak: a Spellforce 3 és a The Guild 3 is régen hallatott magáról. Meglátjuk, hogy mennyire lesznek bevállalósak és végül mennyivel élnek a féltucatnyi lehetőség közül.

A Bandai Namco már kevésbé titokzatos, vagyis aki a Dark Souls III és a Tekken 7 részleteire vágyik, az valószínűleg nem fog csalódni, de hasonló a helyzet a futószalagon gyártott Naruto Shippuden széria következő felvonásával, az Ultimate Ninja Storm 4-gyel kapcsolatban is. Szerencsére tőlük is várható azért egy-két meglepetés, az európai játékosokat is megcélzó Godzilla VS például már önmagában annak mondható.

Bár a Minecraft: Story Mode-ot és a Marvellel közösen készített projektjüket ezúttal otthon hagyják, a Telltale Games egy a két szezont összekötő, tippre 400 Days DLC-stílusú átvezetőt biztosan bejelent majd. A csapat nem tett róla említést, de talán azzal se tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a The Wolf Among Us, a Game of Thrones és a Tales from Borderlands szériák mellett jó eséllyel a saját IP-jük is felbukkan a show alatt. Arra is kíváncsiak lennénk, hogy mikor leplezik le a Lionsgate stúdióval közösen készített szuperprodukciójukat, amely megpróbálja összekötni a sorozatok és a videojátékok világát.

Kojima be, a rolót le, Silent Hillst ki, kukába be

Létezik olyan stúdió is, amely alaposan megfogyatkozva látogat ki Los Angelesbe. A Konaminak például egy Silent Hills projekttel és egy Hideo Kojimával kevesebbel kell beérnie, de a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain hatperces trailere és a PES 2016 még megmentheti a hátsóját a népharagtól, főleg ha valamilyen csoda folytán bejelentik, hogy feltámad a Silent Hills, vagy mondjuk egy új Castlevaniát. Álmodozni csak szabad.

A Konamival szemben a Capcomnak esze ágában sincs veszélyeztetni a legsikeresebb szériáját, sőt megmaradnak a jól bejáratott címeknél. A Street Fighter V esetében az új részletek mellett kapunk egy gameplay-t is, a Devil May Cry 4: Special Editiont a megjelenése előtt még utoljára megmutatják nekünk, ráadásul ismét felültetnek minket a nosztalgiavonatra a Resident Evil Zero felújított változatával. Resident Evilből mindazonáltal nem biztos, hogy ez lesz az egyetlen, amivel megpróbálják lekenyerezni a játékosokat, ugyanis éppen itt az ideje a Resident Evil 7 bomba eldobásának. Ha esetleg utóbbi mégsem jönne be, még mindig vigasztalódhatunk az eredeti széria összes korábbi játékát tartalmazó Mega Man Legacy Collection csomaggal.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Focus Home Interactive is konkrét listával érkezik az expóra. Olyan ínyencségekkel készül, mint a Divinity: Original Sin frissített, jelenlegi generációs masinákra is megjelenő változata, az amerikai futballt és a Warhammer világát mixelő Blood Bowl 2, és a Spiders cyberunk szerepjátéka, a The Technomancer. Figyelmet érdemel még a Warhammer stratégiaként emlegetett Battlefleet Gothic: Armada és egyúttal a Warhammer FPS-nek nevezett Space Hulk: Deathwing is, de kihagyhatatlannak ígérkezik a Games Workshop klasszikus társasának videojátékos adaptációja, a Mordheim: City of the Damned, valamint a Farming Simulator legutóbbi része. Amire még kifejezetten kíváncsiak vagyunk, az a Remember Me-t és a Life is Strange-et jegyző Dontnod Entertainment vámpíros szerepjátéka, a Vampyr.

Egy, két, ???

Szántunk egy bekezdést a Valve-nek is, hiszen akárhogy tagadják jelenlétüket, a Steam masinákon kívül akad pár hármas szám, amivel rengeteg játékos szívét dobogtatnák meg (Half-Life 3, Portal 3, Left 4 Dead 3, tudjátok) és egy grafikus motor (Source 2), amire érdemes odafigyelni. Mindazonáltal az, hogy azt mondták, nem jönnek, önmagában semmit sem jelent, korábban is volt már rá példa, hogy váratlanul feltűntek. Mi résen leszünk, az biztos, hogy a cég bejelentéseiről nem fogtok lemaradni. 

Az E3 2015 június 15-én, hétfőn, hajnali 3:30-kor rajtol el a Bethesda nulladik napi konferenciájával. A friss híreket a rendezvény előtt, közben és alatt is megtaláljátok E3 aloldalunkon, a konferenciákról pedig itt tájékozódhattok.

Az E3-as sorozatunk korábbi részei:

Mire E3-ig számolok - PC Gaming Show

Mire E3-ig számolok - Square Enix

Mire E3-ig számolok - Nintendo

Mire E3-ig számolok - Sony

Mire E3-ig számolok - Ubisoft

Mire E3-ig számolok - Electronic Arts

Mire E3-ig számolok - Microsoft

Mire E3-ig számolok - Bethesda

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)