Hirdetés

Hivatalos, a Sony idén is kihagyja az E3-at

|

Zsinórban másodszor mond nemet a Sony a játékipar legnagyobb éves rendezvényére.

Hirdetés

A napokban már több pletyka is érkezett arról, hogy a Sony 2020-ban sem fog kilátogatni az E3-ra, de ezidáig hivatalos megerősítést vagy cáfolatot nem kaptunk. Nos, nem kell tovább várni, ugyanis a Sony most bejelentette, valóban nem lesznek ott Los Angelesben a június 9. és 11. között esedékes E3-on. 

Hirdetés

Immár tehát teljesen biztos, hogy nem az E3-on fogják végre valahára leleplezni a PlayStation 5 konzolt, amelynek egyelőre csak a logóját mutatták meg nekünk. Az IGN.com megkereste a döntés kapcsán a Sony illetékeseit, akik elmondták, alapos mérlegelés után úgy döntöttek, 2020-ban sem mennek el az E3-ra. Bár továbbra is tiszteletben tartják a szervezőket, mégsem gondolják úgy, hogy a 2020-as E3 lenne a megfelelő helyszín a számukra idei terveik kapcsán. Inkább egy globális stratégiát akarnak kiépíteni saját rendezvényeikre, valamint több száz apróbb, kifejezetten a vásárlókat megcélzó eseményre is ellátogatnak, ahol a játékosok közvetlenül hozzáférhetnek a tartalmaikhoz. 

Egyfelől érthető az üzenet, ami első hallásra remekül is cseng: egyből maguknak a potenciális vevőknek akarják megmutatni a portékájukat, nem pedig a szakma előtt villogtatni. Másfelől viszont valószínűleg sokkal prózaibb oka van mindennek: az E3-on részt venni, főleg egy Sony szintű cégnek hatalmas költségeket jelent, ezzel szemben saját rendezvényeket tető alá hozni jóval gazdaságosabb. Sőt, State of Play livestreamekkel tényleg nagyon könnyedén meg lehet oldani a bejelentéseket, nem véletlen, hogy a Nintendo is annyira megkedvelte a Nintendo Direct formulát. 

Ti sajnáljátok, hogy a Sony nem lesz ott a 2020-as E3-on?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)