Hirdetés

Csalások tettek tönkre egy e-sport versenyt, és azok metódusa mindenkit veszélyeztethet

|

Nagyon ritka az olyan csalási botrány, ahol nem a játékos a tényleges elkövető, de ez most ezen helyzetek egyike.

Hirdetés

A napokban nagy botrány rázta meg az Apex Legends kompetitív közösségét: az észak-amerikai Apex Legends Global Series döntőjét le kellett állítani, mert csalások húzták szét a verseny tisztaságát.

A helyzet érdekessége, hogy a csalásokért nem a gyanús játékosok feleltek. Egyik pillanatról a másikra kezdtek el futni segédszoftverek a versenyzők klienseinek hátterében, és maguk a résztvevők jelezték, hogy valami nincs rendben.

Az első hack Noyan "Genburten" Ozkose gépén tűnt fel a nap harmadik meccsében. A játékos egyszer csak azt vette észre, hogy minden ellenfelet lát falakon és tereptárgyakon keresztül is. Genburten azonnal kiszállt, így csapata komoly hátránnyal volt kénytelen folytatni körét (azért így is elhozták a második helyet).

Hirdetés

A második áldozat Phillip "ImperialHal" Dosen volt, a TSM játékosa, akinek lövései hirtelen nagyon pontossá váltak. ImperialHal észrevette az aimbot jelenlétét, és jelezte is a problémát. Válaszul a verseny szervezői leállították az egész bulit, és eltolták az észak-amerikai döntő meccseit.

Az önkéntesekből álló Anti-Cheat Police Department azonnal munkához látott, és hamar kiderült, hogy RCE hackről van szó. Ez egy olyan hack-típus, ami lehetővé teszi bármilyen kód távoli aktiválását, így annak használói bármit telepíthetnek a célpont számítógépére, zsarolóvírustól csaló programokig. A valódi probléma itt az, hogy az elkövetők vagy az Apex Legendsen, vagy az Easy Anti-Cheat rendszeren keresztül törték fel a gépeket, és bármelyik is legyen igaz ebből, több millió eszköz lehet veszélyben emiatt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A támadás után az Easy Anti-Cheat fejlesztői is vizsgálatokba kezdtek, és megállapították, hogy nem náluk van a hiba.

"Kivizsgáltuk a jelentéseket az RCE-problémával kapcsolatban. Jelenleg biztosak vagyunk abban, hogy nincs RCE-vel kapcsolatos gyenge pont az EAC-ben, amit kihasználhatnának a hackerek. A továbbiakban is együtt dolgozunk majd partnereinkkel, hogy minden további lépésben segíthessük őket."

Az Epic Games (az Easy Anti-Cheat tulajdonosa) ugyanezt nyilatkozta. Ez annyiban jó hír, hogy például a Fortnite, a Lost Ark vagy az Elden Ring játékosai nincsenek közvetlen veszélynek kitéve. Ettől viszont még nincs minden rendben, mert ebben az esetben az Apex Legends Source motorja jelentheti a hackerek bejáróját rendszereinkbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)