Hirdetés

Egyetemen oktatják, hogyan kell verekedős játékokkal jól játszani

|

Kredit is jár a kurzus elvégzéséért, nyilván nem kétség, hogy nagy lesz a túljelentkezés.

Hirdetés

Elég szép időszak ez most a verekedős játékok szerelmeseinek, hiszen tavaly olyan nagy franchise-ok bővültek, mint a Mortal Kombat és a Street Fighter, idén pedig  érkezik a próbakörünk alapján jól sikerült Tekken 8, szóval folytatódik a tobzódás. Az már más kérdés, hogy ki mennyire ért hozzájuk: a haverokkal el lehet marhulni pár gombot püfölve is, vagy lehet űzni profi módon, kombókat villogtatva az e-sport versenyeken.

Eddig leginkább a barátok, a YouTube-videók és a kitartás segítettek abban, hogy jobbá váljunk a virtuális harcokban, azonban a világ egyik legismertebb egyetemén, a kaliforniai Berkeley-ben új szintre léptek: kurzust kínálnak, amely segít a gamereknek ügyesebbé válni.

A The Art of Fighting Games része a Berkeley DeCal programjának, amely az egyetem új kezdeményezése, és "diákok által tartott, törvényes egyetemi kurzusok" tartoznak hozzá. Szóval nem egy professzor fogja arra tanítani az érdeklődőket, hogyan gyepálják el egymást Mortal Kombatban, Street Fighterben vagy Tekkenben, de ettől még egy hitelesített kurzusról van szó, amelyért kredit is jár, szóval beleszámít a diploma megszerzésébe - és alapismeretek sem szükségesek hozzá. 

Hirdetés

A leírás alapján a cél az, hogy a kezdőket irányított segítséggel felhozzák középszintre, és olyanoknak szól, akik kevesebb mint 100 órát töltöttek eddig a műfaj alkotásaival. A gyakorlati tapasztalat mellett a résztvevők magukba szívhatnak némi elméleti tudást is a verekedős játékokkal, a történelmükkel és a japán kultúrára gyakorolt hatásukkal kapcsolatban. 

Az nem derült ki, hogy melyik játékkal fognak edzeni a tanulók, de a kurzus szövegében említik a Street Fightert a példák között, valószínűleg nem véletlenül. Ti részt vennétek egy ilyenen?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)