Hirdetés

Lezárult a League of Legends-cirkusz, így végződtek a tárgyalások az LCS kapcsán

|

Asztalhoz ültek a felek és megpróbáltak kidolgozni egy mindenkinek kedvező megoldást. Ennek végeredményeként nyilván a Riot járt jól.

Hirdetés

Legutóbb egy regényre való infó kellett, hogy megértsük az LCS körüli jelenlegi botrányt, így most csak egy rövid ismétlésre fogunk támaszkodni. A lényeg, hogy a Riot Games megszüntetett egy szabályzatot, aminek eredményeképp az amerikai League of Legends profiliga csapatainak nagy része kidobta a Challenger-szintű csapatát, 70 embert tettek utcára, és az LCS Player Association nevű szervezet ezért tüntetést hirdetett.

Az LCS 2023-as nyári szakasza szünetre ment, és a Riot készen állt lelőni az egész szezont, ha a felek nem tudtak volna megegyezni. Az LCSPA és a Riot asztalhoz ültek, és végre tényleges tárgyalások kezdődtek.

Hirdetés

Az LCSPA rengeteg elvárással érkezett a tárgyalásra, melyek legfontosabbika volt a legkevésbé megoldható. A szervezet ugyanis azt akarta, hogy a Challenger ligából egyenes utat nyissanak a prémium ligába, hasonlóan a franchise rendszer előtti megoldáshoz. Ezt a Riot nyilván nem vezethette be, mert az szembemenne az egész franchise-struktúra lényegével. Ez egy bukott harc volt, cserébe pár apróságban kiegyeztek a felek:

  • 300 000 dollár kifizetés illeti az NACL-t, melyet leosztva a szervezetek között a Riot megkönnyíti a Challenger csapatok fenntartását.
  • Az NACL szponzorációs bevételinek 50 százaléka az NCL csapatokhoz kerül.
  • Az NACL csapatainak alá kell írniuk egy "Team Participation Agreement" nevű megegyezést 2024-ben, amivel beleegyeznek egy minimum elvárható teljesítménybe a fizetésük kiutalásáért cserébe.
  • A játékosokat 30 napnyi végkielégítés illeti, amennyiben ok nélkül veszítik el pozíciójukat, és a minimum fizetésük másfélszeresét kell kapniuk. A vízummal résztvevő játékosokat minimum 15 nappal a kirúgásuk előtt kell értesíteniük.
  • A játékosoknak és a csapatoknak egyenlő arányban kell képviselniük magukat a liga változásait érintő tárgyalások során.
  • A liga felel azért, hogy a más országból érkezett játékosok az itt tartózkodásuk első napján már megkaphassák az amerikai egészségügyi ellátást.
  • A Riot Games és az LCSPA aláírja a "Memorandum of Understanding" című megegyezést, ami lefedi a liga ügyeivel kapcsolatos tárgyalások szabályait és kommunikációs elvárásait.

Némi munkaügyi biztosítás, némi fizetés-kiegészítés. Az egész ügy részben azért robbant ki, mert az LCS-csapatok fizetési nehézségekkel küzdenek, és nem akarták már eltartani a Challenger csapataikat. A mostani egyezség segíteni fog ezen, és a megállapodásnak köszönhetően az LCS nyári szezonja sem fog elmaradni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)