Hirdetés

Olyan gamer laptopra vágysz, ami hordozható, elegáns, megfizethető, mégis erős?

|

Ha nem tudsz megmaradni a fenekeden, de nem akarsz lemondani a teljesítményről játék közben, akkor van egy tuti tippünk.

Hirdetés

Bár a jelenlegi járványhelyzet miatt a legtöbben otthon ülünk és innen játszunk, ha újra beindul a mókuskerék, megint utazgatunk majd, hol munkába, hol iskolába, hol a nagyihoz. És hát ha az ember beleszokik a jóba, akkor abból nehezen ad alább. A kompetitív játékosok tudják, hogy a magas, stabil képkockaszám mindennél fontosabb, és szerencsére erről ma már akkor sem kell lemondanunk, ha laptopban gondolkozunk, sőt, nem is kell egy új autó árát kiköhögni egy ilyen gépért.

Hirdetés

A Lenovo Legion Y7000 új dizájnja ismerős lehet azoknak, akik találkoztak már az Y540 szériával. A Legion modellek nem az extravagáns dizájnjukkal, 16 millió színű, mindenhonnan vakító világításukkal és egyéb, sokak által a feltűnési viszketegség kategóriájába sorolt megoldásokkal akarnak kitűnni a tömegből, sőt, a gyártó célja határozottan az volt, hogy olyan gépeket tervezzen, amik erősek, hordozhatóak, és nem lógnak ki a kollégák unalmas, csak munkára alkalmas masinái közül. Becsukott állapotban akár masszívabb üzleti gépnek is nézhetnénk ezt a műanyag borítás ellenére kifejezetten strapabíró modellt, amit kifejezetten a játékosok igényeire szabtak. Ugyanakkor a fedlapba vésett, világító logó játék közben remekül jelzi a többieknek, hogy épp benne vagyunk az akció sűrűjében.

Hardveres téren választhatunk, hogy "beérjük-e" a 9. generációs i5-ös procival, vagy i7-et szeretnénk, míg videokártyák terén GTX 1650, GTX 1660Ti és RTX 2060 modellek közül válogathatunk. Ezek mellé jön a még legfeljebb 32 GB RAM, az 512 GB-s SSD, és a 15,6 hüvelykes Full HD felbontású kijelző, amit akár 144 Hz-es képfrissítéssel is kérhetünk. Márpedig ha valaki érdeklődik az e-sport iránt, annak érdemes emellett dönteni, hiszen sokkal egyenletesebb lesz a mozgás. Mivel ezek a címek általában hajlandóak némi részletességet feláldozni a teljesítmény oltárán, az Y7000 144 fpssel is képes pörgetni a legnépszerűbb kompetitív játékokat, mint a CS:GO, a League of Legends, az Overwatch, a Dota 2, vagy épp a hamarosan megjelenő Valorant, de természetesen az elmúlt évek legjobb AAA single player játékait is élvezhetjük másodpercenként 60 képkockával.

A vörös háttérvilágítással megtámogatott billentyűzet kifejezetten kényelmes, és a Harman által gyártott, Dolby Atmos támogatással rendelkező hangszórók remekül szólnak - főleg az FPS-ekben lesz szükségünk a perifériákra. Szerencsére nem spóroltak a csatlakozókkal: az USB-C mellé három USB 3.1, egy kombinált fejhallgató - és mikrofoncsatlakozó, egy HDMI 2.0, egy Mini DisplayPort 1.4, valamint természetesen Ethernet port is található a gépen. Ráadásul mivel az I/O vezérlőpanel a laptop hátára került, nem is zavarnak minket a kábelek játék közben.

A masszív hűtésnek köszönhetően a gép nem forrósodik át még komoly terhelés alatt sem, és bár ilyenkor azért nem a legcsendesebb jószág, nem olyan zavaró a ventillátorok hangja, mint más gamer laptopok esetében. Ha játszani akarunk, akkor a 2,3 kilós ház mellé még a durván egy kilós tápot is be kell dobnunk a táskába, de még így is a könnyebb gépek közé sorolhatjuk az Y7000-et.

Mindent egybevéve tehát az Y7000 egy kompakt, de combos gamer laptop. Nem túl csicsás, nem fordulnak utána az utcán sem a külseje, sem a benne lapuló hardver miatt, de komoly teljesítményt kínál elérhető áron. Úgyhogy ha valaki épp most akar komolyabban elmélyülni az e-sportban, és egy megbízható hordozható gépre van szüksége, annak a Legion Y7000 ideális választás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)