Hirdetés

Netes zaklatók öngyilkosságba kergethették egy népszerű emulátor alkotóját

|

Near haláláról az egyik ismerőse számolt be egy megdöbbentő dolgokkal teli Google Dokumentumban.

Hirdetés

A hírek szerint elhunyt Near (korábbi nicknevén byuu), aki a higan emulátor alkotójaként lehetővé tette számunkra, hogy PC-nken élvezhessünk klasszikus, eredetileg NES-re, SNES-re vagy éppen Game Boyra megjelent játékokat.

Nem olyan régen Near a saját Twitter-oldalán számolt be követőinek több bejegyzésben is arról, miket kell elviselnie egész élete során, és sajnos úgy tűnik, hogy a szuicid hangvételű posztok egy szörnyű eset előszelei voltak.

Hirdetés

Nem sokkal később a biztonsági tanácsadóként és hackerként tevékenykedő Hector Martin megosztott egy Google Dokumentumot a Twitteren, ami mögött állítólag egy Nearrel közös barátjuk áll, és szomorú hírrel szolgált. A néhol egészen borzasztó részletekkel tarkított írás alapján az emulátor programozója öngyilkos lett, gyógyszer túladagolás következtében hunyt el.

Near egyébként twitteres bejegyzéseiben arról írt, hogy egész élete során zaklatás és megaláztatás elszenvedője volt, de a nem éppen barátságos tagjairól ismert Kiwi Farms fórum felől érkező támadások sokkal rosszabbak voltak. Saját elmondása szerint a programozó egész egyszerűen már nem bírta ezt az egészet, ráadásul a különböző gyógyszerek és a terapeuták sem jelentettek megoldást a helyzetre.

Nehéz bármi okosat is hozzáfűzni ehhez a témához, de ez a szomorú eset is emlékeztethet minket arra, hogy hiába lehetünk névtelenek az interneten, nagyon is számít, hogyan viselkedünk más felhasználókkal. Egymagunkban valószínűleg nem sokat tehetünk a gyűlölködőkkel teli fórumok ellen, de például már az is sokat számíthat, ha cifra mondatok helyett inkább egy szimpla "gg"-vel intünk búcsút annak az elvesztett meccsnek és játékostársainknak.

Nyugodjék békében!

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)