Hirdetés

Szép számokat hozott az idei, már tudjuk, mikor lesz gamescom 2024-ben

|

The Heart of Gaming felütéssel jövőre is érkezik gamescom, a szervezők büszkén számoltak be az idei eredményekről.

Hirdetés

Még akkor is, ha úgy tűnt, hogy szegényes a felhozatal (erről Paca írt nektek egy elég pofás cikket, érdemes elolvasni), azért volt mit mutatnia az idei gamescomnak is, amelynek nyitóeseményéről mi is részletesen beszámoltunk nektek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szervezők a zárás után számháborút indítottak, hogy bebizonyítsák: a rendezvény életképes, van jövője. És hát valóban nincs miért szégyenkezniük.

A jelentés szerint a gamescom 2023-nak 320 ezer személyes látogatója volt a múlt héten (tavaly ez csupán 265 ezer volt), több mint 100 országból érkeztek emberek. Kiállítók terén sem volt szegényes a felhozatal: 63 országból 1227 kiállítót fogadott a kölni Koelnmesse, 76% külföldi volt, és az üzleti céllal érkező szakmabeliek száma is meghaladta a 30 ezret. 

Hirdetés

A Geoff Keighley által vezetett Opening Night Live is impresszív számokat hozott: 20 milliós megtekintést sikerült összekaparni (összesen egyébként 180 milliós elérést generált a show digitális fronton). 

Gerald Böse, a Koelnmesse vezérigazgatója szerint ezek a rekordnak tudható számok bizonyítják, hogy a "gamescom a világ legnagyobb játékrendezvénye, és az is marad".

"Ráadásul idén először fordult elő, hogy olyan cégek, mint a NetEase, standdal képviseltették magukat az expón. Mindez aláhúzza a gamescom nemzetközi jelentőségét és Köln vonzerejét".

Ezzel együtt bejelentették, hogy 2024-ben is lesz gamescom: a tervek szerint 2024. augusztus 21. és 2024. augusztus 25. között kerül megrendezésre. Az Opening Night Live várhatóan 2024. augusztus 20-án igyekszik majd elrabolni szívünket, mi tüzijátékkal ünnepeljük itthon mindezt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)