Hirdetés

Amikor a zenével vallatni is lehet

|

Panasszal élt nem egy rockcsapat az amerikai védelmi minisztérium irányába.

Hirdetés

Az MTI értesülései szerint több, neves és világhírű rockcsapat nehezményezte, hogy dalaikkal kínozták, vallatták a terrorizmussal gyanusított foglyokat elsősorban Guantanamo-n.

Többek közt az R.E.M. és a Pearl Jam terjesztett be kifogást a Pentagonhoz annak kapcsán, hogy amerikai vallatótisztek bizonyos kényszervallatási procedúráik közben egyes közismert zenekarok dalait használták fel.

Néhány dokumentum és egyéb bizonyíték azt támasztja alá, hogy a kubai fennhatóságú, ám amerikai irányítás alatt alló börtöntáborban és egyéb hasonló helyeken fülsiketítő rockzenével próbálták belátásra bírni a gyanús rabokat. Ha ez nem lett volna elég, műfajt is váltottak, ilyenkor előszeretettel ordítatták például a közismert rapper, Eminem nótáit a foglyok fülébe.

Az előkerült iratok jelentős része ugyan titkosított volt, de ezt részlegesen megszüntették, és továbbadták a megfelelő hatóságoknak. A vallatások során egyébként közel negyven különböző előadó muzsikáit használták fel szélsőséges célokra.

Ezzel jónéhány újabb szimpatizánssal bővült a Guantanamo bezárását követelők tábora, ráadásul egyes információk szerint a Pentagon a szerzői jogok megsértésével, engedély nélkül használta fel a zeneszámokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)