Hirdetés

Mario szülinap, GTA 5, The Walking Dead - mi történt a héten?

|

Elment az újság, a GameStar szerkesztőség nagy része már a táborban várja vendégeit, tombol a vakációs életérzés. Még szülinapot is ünneplünk ma.

Hirdetés

Szépen lassan kijelenthetjük, hogy a nyár elérte a GameStar szerkesztőségét is, végre a GameStar táborban veletek közösen pihenhetünk, illetve játszhatjuk bucira magunkat. Mert megérdemeljük.

Emellett örömmel tudatom, hogy a 2013/07-es GameStar magazint is sikeresen leadtuk, pénteken meg is jelenik 007: Quantum of Solace teljes játékkal, szóval most minden olyan tökéletes, mint egy gyermekkori álom. Nekem valami ilyesmi volt mondjuk:

Nem vág szorosan ide, de egyébként szép, szőke gyerek voltam. Julcsi viszont még most is szőke, persze egyáltalán nem ezért lesz harmadszor is GameNightAz a fontos, hogy lesz, érdemes a linkre kattintani, mert készülünk most meglepetésvendégekkel is. Addig is kis hangulatkép a legutóbbi közös esténkről:

Azért engedjétek meg, hogy ha már fentebb szóba került a gyerekkorom, akkor egy kicsit megemlékezzek Mario-ról, amely Satoru Iwata szerint (és tényleg szerinte, mert pontos írásos emlék nincs róla, minden forrás más dátumot említ) éppen 30 évvel ezelőtt, 1983. július 14-én jelent meg önálló játékként Mario Bros.címen. A vicces az, hogy az eredetileg Donkey Kong karaktert Ossanként emlegették, vagy Jumpmannek hívták, majd Mr. Video néven futott Sigeru Mijamoto azóta világhírű karaktere. A mondák szerint a Nintendo igazgatósági ülésére a létesítményfelelős tört be, üvöltözött, hogy a vállalat fizessen lakbért, mert ő ezt már nem bírja, mégis hogy képzelik. Mario Segali névre hallgatott az ember, innen jött a karakter végső neve. Egy olyan legendáról van szó, amely sokunk fiatalkorát (és a most fiatalokét is, ha játszanak vele, ha nem) meghatározta, a játékipar nem lenne ugyanaz nélküle. Harminc éve képes állandóságot és innovációt nyújtani a rajongóknak, családbarát szórakoztatással, kortalan mókával, az eladásai pedig meggyaláznak sok versenytársat (csak Mario Kart sorozat eladásai már nyolcvanmilliónál járnak, és ez csupán egy vadhajtás a teljes szériát tekintve). Íme egy kis videó, ez ugyan 1982 óta számolja a 30 évet, de nem is a Mario Bros. megjelenését veszi alapul, a lényeg az, hogy mutat egy kellemes, nosztalgiára tökéletesen alkalmas képet a világ egyik legismertebb játékkarakterének történelméről.

Persze azért van a vízvezeték szerelőnél profibb és komolyabb játék. Nem lehet minden móka és kacagás, a keményvonalas szimulátor-rajongóknak is kell méltó kihívás. Ezért szeretném figyelmetekbe ajánlani a Robot Vacuum Simulator 2013-at. Nem akármi.

Sokszor hallani panaszkodó fejlesztőkről, senyvedő játékiparról, a válság által megtépázott szakmáról (persze azért ezek nem alaptalan pletykák), de jó tudni, hogy van még valóban jó munkahely ebben a szférában is. A Business Insider például összeszedte azt a 25 IT-s munkahelyet, a Riot Games pedig az előkelő 4. helyre került. Nagy titka nincs, sikert aratott a League of Legends-zel, rengeteg tett az eSport jövőjéért, ha mindenki boldog, akkor a főnök is boldog. Van, ahol még emlékeznek erre. A többieknek pedig vigasztalásul mutatunk egy bitang gyors Half-Life 2 végigjátszást, hátha jó érzés látni, hogy lehet még elverni az időt. Például így. Vagy Google Doodle játékokkal.

Akárhogy is nézem, a hét legnagyobb szenzációja a Grand Theft Auto V gameplay trailer volt, ami alaposan levett a lábáról nálunk mindenkit. Disorder persze unott hangon megjegyezte, hogy biztos szépen fut majd Amigán a cucc, mert a látvány kb. olyan (lehet, hogy ő posztolgat rendszeresen fotókat itt a pénzéről meg a PC-jéről?), de az egyébként PlayStation 3-on futó játékmenet azért elég meggyőző. Egy GTA 5 előzetes cikkben össze is szedtünk nektek mindent, amit tudni lehet a Rockstar új üdvöskéjéről, kíváncsi vagyok, hogy számotokra mi a leginkább megnyerő, írjátok meg kommentben.

A konzolháború is folyik tovább, ezen a héten inkább csak az aranyos dolgokkal foglalkozunk: a PlayStation 4 gyermekkönyv és a PlayStation 4 tudástár mellett az Xbox One korábbi látványterveit hoztuk el nektek. Ha pedig valaki egy kicsit keményebb dologra vágyik, annak itt a Rambo: The Video Game előzetes. A Reef Entertainment gondozásában ismét a régmúlt napok hőseit hantolják ki, hogy kiszúrják a szemünket. Mondjuk egy Rambo késsel.

Ennél számomra lényegesen kedvesebb téma az akciózásra a héten indult Steam leárazás (második nap, harmadik nap itt), illetve az App Store ingyenes cuccai. Illetve van még egy nagyon bizarr táncos-zombis-gengszteres akció-videóm is, amit nem tudok hova tenni. De tényleg nem...

Holnap már én is tolom le a gömbölyded tomporom a GameStar táborba, szóval most zárom soraim. Hagyok még egy kis olvasnivalót: zombiőrülteknek The Walking Dead: 400 Days teszt, Dungeons & Dragons kalandoroknak Neverwinter teszt, stratégáknak a Civilization 5 legújabb kiegészítője, a Brave New World teszt, kétkerekűeknek pedig íme a MotoGP 13 teszt fogyasztásra, illetve még egy interjút is készítettünk a Bungie-val legújabb csodájukról a Destiny-ről. Jövő hét pénteken pedig megjelenik a 2013/07-es GameStar magazin, tehát a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékbevitel oltárán áldozva szokásos ivós játékom szlogenje serkentse az eladásokat: "Vegyetek GameStart"!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)