Hirdetés

The Witcher 3, XCOM és GameStar tábor - mi történt a héten?

|

Zajlott az élet Velencén és azon kívül. Rengeteg akció, bejelentés és előzetesek. Ez történt a héten.

Hirdetés

Most nem HP írja meg a heti históriát, tehát kezdem is vandálkodást: unom a zombikat. Na jó, ennél azért sokkal izgalmasabb hírek is voltak a héten, csapjunk is bele és kezdjük a heti gamer partival: lezajlott a 2013-as GameStar tábor és jobb volt, mint valaha.

Már akkor tudtuk, hogy ez a buli nem lesz semmi, amikor jöttek a nyereményekről szóló hírek. A G1.Sniper M3 és a Sapphire EDGE HD4 önmagukban hangsúlyos hívószavak, ha nyereményként emlegetik őket, ez pedig csak hab a tortán. A nulladik napon, mikor kipakoltuk ezeket, kicsordult a könnyünk tudván, hogy mi nem vihetjük haza. Le is videóztuk, hogy zajlott a tábor előkészítése.

Minden törzsnek megvan a maga jelrendszere, nálunk, ha feláldozunk egy pókot az azt jelenti, hogy eszméletlen buli várható. Az áldozat lehullt a falról, reggel pedig meg is érkeztek az első táborozók, akik a 0. nap fergeteges hangulatát csak tovább fokozták. Az előkészített asztalokon koppantak a gépházak, az aljzatokban kattantak a kábelek: megindult a játék.

A második napon HP is beugrott, hogy feldobja a hangulatot, de miután meglátta, hogy a csapat nagy része női ruhában táncol, átgondolta az életét. Pár nappal később egyébként eljött az a pillanat, amikor Réku kénytelen volt azokat a ruhákat hordani, amik korábban a srácokon voltak. Nem volt őszinte a mosolya, de a táborozóknak még így is elolvadtak tőle.

A harmadik napon EndreMan rengeteg feladata miatt HP vette át a mikrofont és a kamerát is. Már az ajándékokat is megcsodálhatták a táborozók. Később erőszakkal próbálták megszerezni a lootot, szerencsére Chava vagyonőr képesítésével megmentette a nyereményeket (egyébként nem lett volna rossz ötlet engem közéjük dobni eledelül, de balszerencsédre csontosabb vagyok, mint egy elefánttemető). Később egymás közt is letárgyaltuk kinek mi a jussa, de csak úgy szolidan. Kollegiálisan.

A negyedik napra már elviselhetetlenné vált a géptermi hőség, így megcéloztuk a közeli strandot, ahol a srácok a velencei tóban estek pofára a wakeboard-dal. Utóbbi nem olcsó, elfogyott hamar a zsebpénz, így hát Réku kitalált egy viszonylag egyszerű módszert a kenyérkeresésre. Egyébként a hölgy tud ütni, tanúsíthatom. Közben megérkezett a RedBull küldöttsége, akik kisegítettek minket némi folyékony energiával. Már épp kezdtünk félni, hogy lejjebb kell adnunk a napi 4 doboz energiaitalból.

Egész héten robogtak a versenyek, az ötödik napon például a GameStar kvíz utolsó köre zajlott le, ahogy azt az aznapi videóból láthatjátok is. Miközben odakint a rajongók próbálták előkotorni legjobb tudásukat, odabent ment a Rock Band 3, a Just Dance 4, még néhány lány is beugrott, akik a szomszéd táborból jöttek át köszönni. Közben a legfrissebb GameStar is megjelent, amiből néhány a táborba is eljutott. Réku meg is mutatta a táborozóknak, szakértő véleményeket is hallhatunk amolyan rögtönzött fogyasztói visszacsatolásként.

A hangulat elképesztő volt. Kezd hiányozni a dobok és a műanyag gitárok kattogása itthon. Csak annak örülök, hogy digitalizált tánclépéseim az utókornak is megmaradnak. Már-már megalázó mennyiségű Justin Beaber és One Direction számot táncoltam el, de én legalább ráfoghatom, hogy a tömegek oktatásáért, a köz szórakoztatásáért tettem, amit tettem (fiatal vagyok, kellett a pénz). A hétvégét egy hatalmas bulival koronáztuk meg, de erről majd később, a záró videó megjelenésekor értekezünk egy nagyobb beszámoló keretében.

Addig is lássuk, hogy mi történt a héten a táboron kívül. Első dolgunk volt reggelente például, hogy rálessünk a Steam fiókunkra. Elképesztő leárazásokkal húzta ki zsebünkből pénzünket a Valve. A hónap végi éhséget is jobban elfojtja majd, hogy közben a Don’t Starve-al vagy a Torchlight II-el játszunk. Aki nem akart játékra költeni, de mondjuk rendelkezett arany tagsággal az Xbox Live rendszerében, az ingyen is kapott egy Assassin’s Creed II-t, ami szintén jó pár órát elvesz a sorozat rajongóinak életéből.

Közben az AC új epizódról is érkeztek új látnivalók, egy Assassin’s Creed IV: Black Flag trailer a limitált kiadás tartalmával körítve mindig kellemes élmény. A Ubisoft másik nagy címéről is szó esett a héten: a Watch Dogs is sorozattá válik (nem vagyunk meglepve). Persze nem csak a hekkereké és a kalózoké a világ: az nyitott világú játékok mestereinek következő játéka is itt van már a kanyarban. A GTA V-el kapcsolatban még mindig érkeznek új infók, és mi mindegyikre ráharapunk természetesen. A CD Projekt RED-nek viszont egészen más az elképzelése nyílt világ megvalósításáról, be is mutatják majd az ő verziójukat a The Witcher III-al. Az alkotókban még mindig az tűz ég, amelyet sokan már ipari alapon végleg elvesztettek, ők még mindig hisznek a szebb gamer világban, ahogy azt el is mondták, érdemes lenne erről többet csevegni itt is szerintem.

A homokozók után az FPS-ek körül is kavargott az állóvíz (bizony, az újságírói közhely is adott így vasárnap estére, ne bántsatok). A sokak által várt next-gen lövölde, a Battlefield 4 történetéről is sok minden kiderült. A sztori bővelkedik majd akcióban és drámában, amit ráadásul egy regény vezet majd fel. Ennyire mély sztori viszont nem lesz az 505 Games saját lövöldéjében, a Rekoilban. Klasszikus, szénné moddolható FPS, ami a Half-Life-os időket idézi majd. És ha már HL: a Sven mód (melynek hála coop móka lett a Gordon Freeman első kalandjából) önálló játékként fog újjászületni. A múlt idézés jegyében mi örömmel nézünk majd szembe az idegenekkel. Az aranykor hagyatéka ez, amikor az úgynevezett E-Sport is beépült a köztudatba, mára sokak megélhetési alapjává vált. Kattintsatok a linkre, ha kíváncsiak vagytok arra, hogyan is lehet a játékból megélni.

Persze manapság már nem a Counter-Strike 1.6 és a Quake 3 tartja el az atlétákat. Sokkal inkább a League of Legends például melynek fejlesztői biztosítják a legjobb munkakörülményeket a játékfejlesztői szakmában. A Riot Games dolgozói annyira jó fejek, hogy még abban sem kötnek bele, ha a játékukból egy 2D-s verekedős játékot csinálnak. Persze a Blizzardnál sem lehet rossz dolgozni, amikor olyan játékok formálódnak a kezed alatt, mint a Diablo III, aminek konzolos változata is gőzerővel készül. Érkezett is két nagyon hangulatos trailer a héten. Én ugyan már rendelkezem egy PC-s változattal, de ezek után nem vagyok benne biztos, hogy nem akarok egy konzolos változatot is végignyomni. Egyébként is a játékosok jelentős része játszik konzolon, beugrok közéjük démonokat irtani, mi bajom eshet?

Más videók is érkezetek, például a Mad Max trailer, egyre komolyabban kell venni ezt a játékot szerintem. Aztán kiderült, hogy nemsokára újabb kalandokra indulhatunk a Dishonored világában, a Brigmore Witches DLC-vel. Legalább amíg erre várok, leköthetem magam mondjuk a Metro: Last Light legújabb tartalmi frissítésével is, a diverzitás gyönyörködtet. A South Park: Stick of Truth kapcsán is előkerült a "DLC" betűszó, de ott a készítők udvariasan elmagyarázták, hogy „ezt így mi nem szeretnénk” tehát kiegészítők helyett folytatásban érkezik majd a történet maradéka. Oké.

Visszatérek az összefoglaló elején kijelentett tézisemhez (mész a sarokba a téziseddel - HP), minthogy unom a zombikat de említsük meg a hét hullahíreit. Érkezik a State of Decay PC-re, ennek kivételesen még én is örülök, mivel a kipróbált demó verzió hangulata tényleg ütős, és ha igazak a hírek, akkor a PC verzió még Sandbox DLC-t is kap. Nem feledkeztünk meg közben a másik zombis sikerről sem: a The Walking Dead is folyamatos beszédtéma, most éppen a magyarított 400 Days és a sorozat negyedik évadának előzetese kapcsán lelkendezik a csapat (na látod édes gyermekem, ezt nem lehet unni - HP)

A héten még megjelent az XCOM: Enemy Unknown mobilos változata és a Warhammer Quest is, melyekről itt találhattok teszteket. Felhívom a figyelmeteket Meme (vagyis mém)pályázatunkra is, olvassatok utána és ne legyetek restek alkotni. Aztán persze a World of Warcraft filmről sem feledkeznék meg, számomra is ez volt a mai nap legérdekesebb híre (egyébként számotokra is, elképesztő kattintást hozott, nem csoda). Leírtuk még azt is, hogy mivel játszunk a hétvégén, és egy új rovatban arról is beszámolunk, hogy mivel játszottunk júliusban 10 éve, 20 éve, illetve 30 nyárral ezelőtt.

Nincs más hátra, mint HP szavaival búcsúzni (ráadásul ez most eléggé aktuális, mivel már kapható a 2013/07-es GameStar magazin: "vegyetek GameStart!"

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)