Hirdetés

Így néz ki szétszedve a DualSense kontroller

|

Egy csapat darabokra szedte a PlayStation 5 kontrollerét, majd tett néhány érdekes megállapítást azzal kapcsolatban, amit benne talált.

Hirdetés

Hamarosan megjelenik a Sony következő generációs konzolja, a PlayStation 5 és míg a legtöbben főleg a játékfelhozatal miatt izgatottak, vannak páran, akik inkább abban lelik örömüket, hogy aszonnal szétkapják az ilyen masinákat, így minél többet megtudni arról, hogy mit lehet belőlük még esetleg kihozni. A Sony egyébként már előre gondolt erre a közönségre és bemutatta, hogy mi van a konzol belsejében, viszont egy másik csapat most kifejezetten a kontrollernek ment neki.

Hirdetés

Az iFixit gárdája darabokra szedte a DualSense névre keresztelt kontrollert, hogy egy kicsit jobban megérthessük, hogyan is működik, illetve, hogy mit lehet benne kicserélni (már csak azért is, mert a korábbi generációk idején nagy divat volt gombokat és borítást cserélni). A srácok felfedezései vegyes érzések kísérték, ugyanis szerintük nem egyértelmű, hogy mi is volt a vézerelv a modularitást illetően: az adaptív ravaszok minden része cserélhető, de pl. a haptikus vezérlőt a nyákra forrasztották, emiatt azt kockázatos cserélni.

Hasonlóképpen egyszerű a gombok cseréje, viszont ezzel ellentétben az USB bemeneté (ami legalább annyira elhasználódhat, mint a gombok) már nagy gyakorlatot és odafigyelést igényel, ami végső soron megnehezíti, hogy meghosszabbítsuk kontrollerünk élettartamát.

Nyilván ez még önmagában nem jelenti azt, hogy rossz minőségű a kontroller, inkább csak annyiról van szó, hogy a legtöbb modern műszaki cikkhez hasonlóan érdemes arra készülni, hogy körülményesebb lesz a javítás, mint újat venni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)