Hirdetés

Kiderülhetett, végül miért nem készült el a SEGA Dreamcast Mini

|

A mini Nintendók bűvöletében az emberek minden retro konzolból várnának mini verziókat. A gond csak az, hogy egyes gépekkel ezt könnyebb megoldani, mint másokkal.

Hirdetés

A SEGA Genesis Mini és a Game Gear Micro eléggé beindította a rajongók fantáziáját. A SEGA Dreamcast ugyan pénzügyi bukásnak számított a maga idejében, de mára egy hatalmas rajongótáborra talált. Ennek a tábornak köszönhetően repkedtek a kérdések egy potenciális Dreamcast Mini kapcsán, de a SEGA hivatalosan semmit sem reagált ezekre.

Sokan imádnák, ha kedvenc játékaikat egy apró csomagba pakolva modern képernyőkre köthetnék, de úgy néz ki, hogy ez a Dreamcast kapcsán jelenleg hiú ábránd csupán.

Hirdetés

Adam Koralik, YouTube-tartalomgyártó ugyanis a saját elmondása szerint kapott egy fülest a kiadótól évekkel ezelőtt. A következőket mondta:

"Nekem azt mondták, hogy a gond a konzol formátumban történő megjelentetés lenne (bár ez lehet, hogy azóta változott, évekkel ezelőtt volt). Konkrétan azt állították, hogy »ha konzolként akarjuk kiadni, akkor lenne vagy 300 dollár [105 000 forint környéke]. Komoly hardvert kellene belerakni, és a technológia egyszerűen még nem elég olcsó. A 300 dolláros árral senki sem lenne boldog. Az emberek 100-ra számítanának. Mindenki mérges lenne«. Szóval egy nagyon minőségi termék lenne, aminek az árazása sajnos rengeteg érdeklődőt elzárna."

Koralik hozzátette, hogy a helyzet megkönnyítése érdekében a SEGA fontolgatta a PC--s verziók használatát. Úgy olcsóbban jött volna ki a projekt, és rengeteg Dreamcast játéknak van PC-s portja. Ugyanakkor a SEGA már megpróbált egyszer valami hasonlót az Xbox 360-ra kiadott játékgyűjteménnyel, és az emberek gyűlölték azt.

Mint minden meg nem erősített pletykát, ezt is kezeljétek óvatosan. Ettől függetlenül van értelme az elhangzottaknak, így nem lepődnénk meg ha tényleg így történt volna.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)