Hirdetés

Megvan, hogy mikor érkezik az új PlayStation 5, ami kisebb helyen is elfér

|

A Sony leleplezte a kilencedik generációs konzoljának legújabb, a korábbinál kisebb és könnyebb változatait.

Hirdetés

Igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések, miszerint a Sony még az év vége előtt piacra dob egy új, némileg átdolgozott PlayStation 5-öt, és abban sem tévedtek a szivárogtatók, hogy a szóban forgó konzolhoz csatlakoztatható Ultra HD Bu-ray lemezolvasó is készül. Az 1 TB belső tárhellyel felvértezett, a Sony által szimplán csak új PlayStation 5-nek nevezett modell (tehát nem Slim vagy bármi hasonló) 30 százalékkal kisebb, és 18, illetve 24 százalékkal könnyebb a korábbi gépeknél.

A konzolt borító fedlapok már két-két darabból állnak, a felső rész fényesebb, az alsó ugyanolyan matt, ahogy eddig. A megváltozott tagolás lehetővé teszi, hogy csak az oldalsó részt kapjuk le, amikor egy digitális PS5-höz csatlakoztatni kívánjuk a 119,99 euróért külön megvásárolható optikai meghajtót.

Hirdetés

Novemberben rajtol majd el a konzol (a pontos dátumot később hozza nyilvánosságra a Sony), és első körben az amerikai vásárlóknak lesz elérhető, de a rá következő hónapok során a többi régióba is eljut, kis szerencsével talán még az ünnepek előtt lecsaphatnak rá az európai, köztük a magyar gamerek is. A Sony fontosnak tartotta közölni, hogy a továbbiakban ez lesz az egyetlen modell, ami legördül a gyártószalagokról, a korábbiakból nem készül több, de valószínűleg sok üzlet tart még belőlük készleten.

Ami az árakat illeti, Európában 549,99 eurót kérnek majd az optikai meghajtós, és 449,99 eurót az anélkül forgalmazott változatért. A már említett Ultra HD Bu-ray lemezolvasón túl vertikális állványt is lehet vásárolni 29,99 euróért, a horizontális állvány része lesz a csomagnak. Érdeklődtünk a hazai képviseletnél, amint kiderülnek a magyar árak, frissítjük a cikket.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)