Hirdetés

Megvan, mi hajthatja majd a PlayStation 5-öt?

|

Egyelőre nem hivatalos, csak iparági pletyka, de elég sokan mondják ahhoz, hogy akár igaz is lehessen. Az Intel szomorkodik, az AMD örül.

Hirdetés

A Forbesnak nyilatkoztak a szokás szerint "névtelenséget kérő bennfentesek", akik szerint a processzor és a grafikus processzor is az AMD gyáraiból kerül a PlayStation 5-be. A CPU nem lesz újdonság, a GPU viszont egy olyan speciális modell lesz, amit kifejezetten a Sony konzoljához terveztek.

Hirdetés

Zen a lelke mindennek

A források szerint a rendszerprocesszor az AMD Ryzen gaming PC-iből már ismerhető Zen lesz, az igazi újdonság a grafikus processzor, ami a Navi architektúrán alapul.

Ez egy 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő technológia, amit kifejezetten a PlayStation 5-hoz terveztek és fejlesztettek. Ráadásul kicsit saját magát szúrta nemesebb szerven az AMD az újdonsággal, ugyanis a Navi elkészítéséhez egy teljesen új részleget kellett létrehozniuk.

Ezt pedig úgy tudták csak feltölteni szakemberrel, hogy a Radeon RX Vegán dolgozók kétharmadát átvezényelték ide, ami a Vega gyártásában elég durva helyzeteket okozott, a Radeon eszközökért felelős vezetőnek, Raja Kodurinak nem kevés álmatlan éjszakát okozott a dolog. Ebből viszont az is látható, hogy a Naviba (és ezáltal a PlayStation 5-ben) nagy reményeket fektet az AMD.

Oké, hogy jön a PlayStation 5, de mikor?

Már csak az a kérdés, mikor lesz valami az új konzolból. Volt, aki már a mostani E3-ra is várt valamit, legalább jelzés szinten, de már jó előre több Sony fejes is nyilatkozott az ügyben, miszerint idén ne várjon senki Sony hardvert, a mostani E3 új tartalmakról szól (ez egyébként nem is sikerült rosszul). Arról pedig semmi hír nincs még, hogy a 2019-es E3-ra már megvillantják-e a PS5-öt. Nyomás mindenesetre lesz a Sony-n, hiszen a Microsoft konzolos üzletágáért felelős Phil Spencer már pedzegette, hogy nagyban dolgoznak saját konzoljaikon (igen, így többes számban).

A PlayStation rajongókban egyelőre a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatójának, John Koderának egy májusi megjegyzése tarthatja a lelket, aki úgy fogalmazott, hogy a PlayStation 4 belépett életciklusának végére. Szakértők szerint 2019-ben már jöhet valami konkrét, de lehet, hogy elhúzzák 2020-ig is a dolgot. Meglátjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)