Hirdetés

Jönnek a 14 és 16 terabájtos merevlemezek

|

Lassan de biztosan közeledünk a 20 terabájtos kapacitás felé, ami a gyártók szerint stílusosan 2020-ban kerülhet a boltok polcaira.

Hirdetés

A játékok és különböző multimédiás tartalmak méretének növekedésével már a fogyasztói szektorban is megnőtt az igény a nagyobb merevlemezek iránt, és mióta a Big Data is egyre fontosabb szerepet tölt be az IT-s világban, itt értelemszerűen hatalmas kapacitásra van szükség.

A piacon kapható legnagyobb merevlemez jelenleg 10 terabájt adat tárolására képes, a Seagate azonban ezen még a közeljövőben szeretne változtatni. A vállalat vezetője a héten a befektetőknek elárulta, hogy a 12TB-os modelleket már tesztelik, de a 14-es és 16-os HDD-k sincsenek már messze. Ezeket a következő 18 hónapban szeretnék piacra dobni.

A multimédiás tartalomfogyasztás egyre inkább a streaming irányába tolódik, így a legtöbben már nem tartanak hatalmas diszkográfiákat és filmes gyűjteményeket a merevlemezükön, és ha minden jól megy, néhány év múlva a játékok sem nálunk, hanem szerverfarmokon futnak majd, de addig még megjelenik pár Call of Duty.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)