Hirdetés

10 közelgő indie játék, ami nagy siker lehet

|

Erős évet fogunk zárni a játékmegjelenések terén, viszont a legnépszerűbb AAA címek mellett érdemes foglalkozni a kisebb stúdiók potenciális remekműveivel is.

Hirdetés

Nagyon komoly felhozatalra számítunk még idén, hiszen többek között olyan játékok megjelenését várjuk, mint a Call of Duty: Modern Warfare II és a Warzone 2.0, a God of War Ragnarök, a The Dark Pictures Anthology legújabb része, a The Devil in Me, illetve az egyedi horrorélménnyel kecsegtető Scorn. Azonban ne feledkezzünk meg a kisebb stúdiókról, amelyek nem dolgoznak akkora büdzsével, mint a legnagyobbak, viszont emlékezetes játékokkal örvendeztetik meg a rajongókat.

Ennek apropóján összegyűjtöttünk 10 olyan indie játékot, amik várhatóan még 2022-ben fognak megjelenni, és bennük lehet az a plusz, amiért hatalmas sikert arathatnak, akár a kitörve az AAA címek árnyékából. A lista nyilván a teljesség igénye nélkül, szubjektíven készült, tehát a kommentek között itt a lehetőség, hogy ti is ajánljatok olyan címeket, amelyek szerintetek figyelmet érdemelnek a nagy játékok árnyékában rejtőzve.

Hirdetés

Goat Simulator 3

Kezdjük a listát egy igazán egyedülálló játék folytatásával, aminek az első epizódja 2014 bolondok napján debütált. A Goat Simulator egy furcsa ötletre és az abszurd humorra épült, a közösségi médiának és a streamereknek, videósoknak köszönhetően gyakorlatilag kultjátékká vált. A Goat Simulator 3-ban már akár négyen is szórakozhatunk kecskéket irányítva San Angora szigetén, és igen, a Coffee Stain direkt hármas számmal látta el a második részt. Rengeteg új lehetőségre, különböző kecskékre számíthatunk, és az első Goat Simulator sikerét meglovagolva könnyen népszerűvé válhat.

Oxenfree II: Lost Signals

A Night School Studio 2016-ban adta ki első játékát, ami rögtön az indie rajongók egyik kedvencévé vált. A misztikus és horror témákkal átszőtt kalandjáték alapján nemcsak egy tévésorozat, hanem egy folytatás is fog készülni, amely kiadásáért már a Netflix felel. A Lost Signals öt évvel az első rész eseményei után játszódik, Riley visszatér Camena városába, hogy nyomozzon a furcsa rádiójelek után. Az 1980-as évek horrorjai és a coming of age filmek által is inspirált játék megjelenése 2023-ra csúszott, viszont addig is az egyik leginkább várt indie játék marad, és bízunk benne, hogy újabb kiváló történetet élhetünk majd át.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

The Chant

A félelmetes sztoriknál és a klasszikus horror hangulatnál maradva említést érdemel a Brass Token külső nézetes kalandja, a The Chant, amelyben egy különleges sziget vár felfedezésre. Erős, egyedi hangulatvételű történetre számíthatunk, miközben főhősünkkel a túlélésért kell küzdenünk spirituális fegyverekkel és képességekkel. A borzongás az eddig látottak alapján garantált.

SIGNALIS

A rose-engine játékában disztópikus, alternatív világot ismerhetünk meg, és a célunk, hogy az emberiség egyik legsötétebb titkát tárjuk fel. A SIGNALIS főszereplője Elster, akivel nemcsak a szörnyeket kell irtanunk, hanem fejtörők megoldására és gyűjtögetésre is szükségünk lesz. A túlélőhorrorban fontos szerepe lesz az álmoknak, az emlékeknek és a vízióknak, komoly és mély történetre számíthatunk. A SIGNALIS már több éve készül, 2018 már két szakmai elismerést is kapott.

Tchia

A súlyosabb és sötétebb témák után igazi vidám gyöngyszem a Tchia, amiben egy látványos és színes trópusi területet, a valódi New Caledonia alapján modellezett félszigetet fedezhetünk fel kedvünkre. Az Awaceb alkotásában a nyílt játékmeneté a főszerep, és hajón, úszva, repülve, siklóernyőzve is bejárhatjuk a világot. Sőt, az úgynevezett Soul Jumping lehetőségének köszönhetően főszereplőnk lelkével átugorhatunk állatokba és élettelen tárgyakba is, hogy még több titkos helyszínt fedezzünk fel, és rengeteg egyedi fejtörőt oldjunk meg. A történetben a zene is fontos szerepet kap, így megtanulhatunk ukulelézni is.

A cikk még nem ért véget, lapozz tovább a második oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)