Hirdetés

11 évvel a bezárása után végre a rajongók kezében élhet újra ez a legendás MMO

|

Megtörtént a dolog, amire senki sem számított: a híresen szigorú NCSoft szabad kezet adott egy rajongói projektnek.

Hirdetés

A World of Warcraft indulása utáni évek egyszerre hozták el az MMORPG műfaj aranykorát és halálát. Rengeteg fejlesztő és kiadó próbálkozott különböző projektekkel, de Azeroth minden játékost és figyelmet elhappolt. Az NCSoft és a Cryptic Studios legendája, a City of Heroes sajnos önhibáján kívül került WoW és gyilkosainak kereszttüzébe.

A játék 2004 áprilisában indul (fél évvel a World of Warcraft előtt) és csodálatos otthont adott a Marvel és DC képregények rajongóinak. Mindenki megalkothatta saját szuperhősét és megmenthette a világot, legalábbis addig, amíg a Dark Portal fel nem bukkant mindenki képernyőjén és a WoW be nem döntötte a műfaj versenyét.

A City of Heroest végül 2012-ben az NCSoft leállíttatta. Alig 8 évvel a játék indulása után a világ hősei elvesztették otthonukat, de mint minden népszerű online játéknál, itt is jelentkeztek lelkes hobbifejlesztők a projekt feltámasztására. Egy kisebb csapat privát szervert épített a halott MMO maradványaiból, és 2019-ben a tágabb közösség is megtudta, hogy igazából még mindig lehet pörgetni a City of Heroest, ha tudjuk, hol keressük azt.

Hirdetés

A 2019-es események megpörgették a játék népszerűségét (ami egy online élménynél nagyon is pozitív fejlemény), de ez némi kockázatot is jelentett. A privát szerverek jogilag szürke zónában vannak: ha a kiadó nagyon akarja, akkor rájuk csaphatja az ajtót. Minél népszerűbb egy ilyen projekt, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az öltönyös emberek is felfigyelnek rá, és a Homecoming szerver tulajdonosai mindent meg is tettek azért, hogy a jogászok célkeresztéjbe kerülhessenek.

A privát szerver fejlesztői a saját szolgáltatásuk felépítése mellett közzétették a munkájuk eredményét is, így új szerverek felépítésére adtak lehetőséget. A Homecoming csapata is tudta, hogy ez mit jelenthet rájuk nézve, így elkezdtek tárgyalni az NCSofttal. Senki sem gondolta, hogy ennek jó vége lesz, de aztán jött a meglepetés: az NCSoft meghajolt.

A híresen kegyetlen MMO kiadó szabad kezet adott a Homecoming csapatának. A srácok megkapták a licencet a City of Heroes használatára, és ezzel jött az ígéret, hogy sem a rajongói szervert nem fogják lekapcsoltatni, sem a fiókokat nem fogják töröltetni. A Homecoming egy apró sufniprojektből hirtelen hivatalosan elismert szolgáltatássá vált.

A szerver továbbra is ingyenes marad, és annak költségeit továbbra is a rajongótábor adományaiból fogják fedezni a fejlesztők. Ezen felül új tartalmakra is számíthatnak a hősök, mivel a Homecoming csapat tovább bővítgeti majd a City of Heroes világát. Ennél boldogabb befejezést elképzelni sem tudtunk volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)