Hirdetés

40.000 dollárba kerül egy konzolos patch?

|

Tim Schafer a kalandjátékok fejlesztésének egyik sajátos alakja. Most elmondja, hogy tulajdonképpen sokba kerül a foltozás.

Hirdetés

A Double Fine feje (aki a Monkey Island sorozatért és a Psychonauts-ért is felelős) a napokban már kinyilatkoztatta, hogy inkább a közösségi finanszírozást preferálná jobban, semmint a saját tőkéjű befektetést. Ez egy jó gondolatnak bizonyult, mivel az érdeklődő játékosok Kickstarter-en pikk-pakk összedobták a szükséges dollár százezreket. Valamelyest érthető, hogy Schafer a finanszírozás ezen formájához fordult, hiszen ahogyan elmondta, egy modern konzolhoz (Xbox 360, PS3) szükséges javítás felrakásának költsége 40.000 dollár.

A félreértések elkerülése végett kiemelte, hogy nem letölthető plusz tartalmakról van szó, hanem patch-ről. "Ezek a rendszerek nagyszerűek, ugyanakkor elég zártak. A játékodhoz olyan fontos dolgok szükségesek, mint a támogatás és a patch kiadása. Szeretnénk ezeket biztosítani, de képtelenek vagyunk rá úgy, hogy feltenni egy javítást, 40.000 dollárba kerül. Ezért jók az olyan nyitott rendszerek, mint a Steam, ahol mi magunk állíthatjuk be az árainkat, és erre van szükségünk. Egyedül csinálni, mint a Minecraft-ot."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)