Hirdetés

48 magos processzoroké a jövő?

|

Az Intel bemutatta legújabb fejlesztését, egy 48 magos processzort.

Hirdetés

Szerdai sajtótájékoztatójuk keretein belül jelentette be az Intel legújabb fejlesztését, azt a 48 magos processzort, amely becsléseik szerint húszszor nagyobb teljesítményre képes, mint a jelenlegi gépekben megtalálható legerősebb központi egységek. Ráadásul a kísérleti processzor – ami jelenleg még csak proto fázisban leledzik – alig fogyaszt, hiszen alig több, mint 100 watt.

Teljes terhelés mellett megközelítőleg 125 watt körüli teljesítményre kell számítani, míg alapjáraton 20-25 watt körüli lesz az áramfelvétel. A lapka 45 nanos technológiával készül majd, és DDR3-as memóriával működik.

Az Intel jelenleg 100 db processzort óhajt szétosztani, alapvetően kutatóintézetek, és egyetemek közt: nem titkolt cél, hogy a 48 magos lapkák segítsével és azok tanulmányozásával viszonylag rövid időn belül kidolgozzák a több tucat maggal rendelkező processzorok képességeit kezelni és kihasználni tudó alkalmazások struktúráját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)