Hirdetés

Ennyi pénzért lépett le az Xbox-főnök

|

A Microsoft szórakoztató részlegének egykori vezetőjét súlyos dollármilliókkal csábította magához a Zynga.

Hirdetés

Don Mattrick érdemeiről a Microsoft vezére, Steve Ballmer beszélt helyettünk is, amikor távozó kollégáját búcsúztatta. Hatéves regnálása alatt megnyolcszorozódott az Xbox Live felhasználóinak száma, megjelent és szép számban el is kelt a Kinect, de minden évre jutott egy E3-konferencia, ahol azt láthattuk, hogy a szóban forgó úriember kínosan feszeng a színpadon, és próbál úgy tenni, mintha maga is játékos lenne.

Azt egyelőre még nem tudni, ki veszi át a helyét - a Microsoft Studios feje, Phil Spencer lehet esélyes -, ám most már egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem a megdöbbentően esetlenül kommunikált Xbox One körüli gondok miatt lépett a távozás mezejére, ugyanis a súlyos gondokkal küszködő Zynga vaskos dollárkötegekkel könnyítette meg számára a döntést.

A nagyrészt összelopkodott ötletekre épülő Facebook-játékairól elhíresült cég új ügyvezetőjeként egymillió dolláros alapfizetést kap az első évben, és további ötmilliót csak azért, mert átigazolt. Ehhez adjunk még hozzá kétmillió zöldhasút prémiumként a 2013-as esztendőre, és szépen lassan elkezdjük megérteni, van az a pénz...

Ennél is nagyobbat kaszálhat a vállalat részvényein, amelyekből egy 25 millió dollár névértékű pakk (9 millió részvény) lesz az övé. Ennek pillanatnyi értéke az árfolyam alapján 30,5 millió dollár, amiből 11,3 milliót még az idén kézhez kap. Ráadásként a Zynga további 1,78 millió papírt garantál a számára 5 millió dollár értékben, és vásárlási opciót 7,3 millió részvényre kedvezményes áron, alig 10 millió dollárért. Sőt, ha sikerül kirángatnia a cég kerekét a kátyúból, további 7 millió dollár értékű részvénnyel gazdagodik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)