Hirdetés

6 abszurd filmes jelenet, ami a valóságban is megtörtént

|

Mi történik, ha az akció elhagyja a filmvásznat és a való életbe költözik? Ismert filmek még inkább ismert jeleneteit vesszük szemügyre, mégpedig olyanokat, amelyek a valóságban is megtörténtek.

Hirdetés

Gondoltatok már valaha arra, milyen lenne, ha a filmes jelenetek élőben is megtörténnének? Persze nem Neo golyós manőverére gondolok, hanem az akciódús üldözések vagy a spéci kémdolgok?

Az alábbi hat film emlékezetes jelenetei a valóságban is megtörténtek, az akciódús Mission Impossible stílusú rablástól a Sweeney Todd féle pitéig. Sőt, még James Bond manűverének is van valós alapja.

 

Ál/Arc – Helikopter a repülő ellen

Nicholas Cage és John Travolta filmje széles körben ismert, mint ahogy a jellegzetes jelenetei is. Emlékezzünk csak vissza, hogyan állította meg Travolta karaktere a főgonosz Cage menekülését a film elején?  bűnöző egy repülővel próbált meg menekülni, ám a törvény embere egy helikopterrel elállta az útját, megakadályozta a felszállását. Lehetetlennek tűnik ilyet művelni a valóságban, de mi van, ha mégis megtörtént?

A valóság:
2009-ben, Brazíliában egy rendőri rajtaütés egy John Woo filmmé nőtte ki magát, amikor az állami szerv megpróbált lefoglalni egy csempészáruval teli repülőt. Ők helikopter helyett autóval közelítettek, és akár egy akciófilmben, a gép szárnyát vették célba, így az ütközés következtében a gép kis híján az oldalár fordult. A rendőrség öt csempészt tartóztatott le.

 

A valóban érdekes tényeket és megtörtént eseteket tartalmazó cikk folytatását a CineStar-on tekinthetitek meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)