Hirdetés

A Baldur's Gate 3 egyik NPC-jét egy rajongó Alzheimer-kórtól szenvedő apukája ihlette

|

Az egyik játékos még az Early Access időszak alatt osztotta meg tapasztalatait és történetét a fejlesztőkkel, aminek egy szeretetteljes mellékszereplés lett a vége.

Hirdetés

Solfalia még 2020 októberében hagyott egy posztot a Larian Studios fórumain. A téma a Baldur's Gate 3 korai verziója volt, amiben az előrendelők bejárhatták az Act 1 helyszíneinek egy részét, és végigpörgethették azok küldetéseit. A játékos történetének különlegességét az édesapjának helyzete adta. Solfalia neki köszönhette a játékok iránti szeretetét, és elmesélte, hogy hogyan játszották együtt annak idején a Baldur's Gate 2-t, és pörgették végig a Divinity: Original Sin mindkét epizódját.

A régi idők felemlegetése után Solfalia elmondta, hogy édesapját Alzheimer-kórral diagnosztizálták. A betegség várható lefolyása miatt a játékos nagyon hálás volt, amiért függetlenül az Early Access verzió állapotától, még lehetőséget kaptak arra, hogy egy utolsó kalandra indulhassanak. A sztori olyannyira megható volt, hogy a Larian is felfigyelt rá, és később a játék egyik írója (akit Solfalia csak "szuperíróként" emlegetett) meg is kereste őt.

Hirdetés

Mint kiderült a fejlesztőcsapatban mindenki olvasta a posztot, és szem nem maradt szárazon. A srácok úgy döntöttek, hogy adnak egy helyet az apukának a Forgotten Realms térképén, és Solfalia közbenjárásával megalkották Golbraithet, a Mind Flayer vadászt. A karakter hosszú éveken át vadászott az agynyúzó szörnyetegekre, de már visszavonult, és igyekszik tapasztalatait továbbadni az új generáció harcosainak.

Solfalia egyébként nagyon meglepődött, hogy apjából nem egy lábjegyzet lett valamelyik játékbeli könyvben. Golbraith egy tényleges NPC karakter opcionális dialógusokkal és minden mással, amit a világ hősei megérdemelnek. Baldur's Gate utcáit járva ti is belefuthattok a legendába.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)