Hirdetés

A BioShock Infinite-et másolja a Wasteland 3 fejlesztőinek újdonsága?

|

A Microsoft és az inXile is reagált a Twitteren megfogalmazott vádakra.

Hirdetés

Azt tudtuk, hogy az izometrikus nézetű alkotásokban erős inXile Entertainment a Wasteland 3 után más területen is kipróbálja magát a következő projektjével, de azt csak találgathattuk, hogy min dolgoznak. Az Xbox Games Showcase során aztán megtörtént a bejelentés egy rendkívül hangulatos trailerrel, a Clockwork Revolution névre hallgató alkotás egy belső nézetes steampunk szerepjáték lesz, amely egy viktoriánus metropoliszban, Avalonban játszódik, amely csak kívülről utópikus. 

A koncepció és a közeg miatt sokaknak az Irrational Games 2013-as FPS-e, BioShock Infinite jutott eszébe az előzetes közben, ami a játék egyik trailerén dolgozó művész szerint nem véletlen. 

Hirdetés

Egy Twitter-felhasználó, bizonyos Butmac azt állította egy sor posztban, hogy ő dolgozott a BioShock Infinite traileren, és több bejegyzést is szentelt annak, hogy a videókból kiragadott képekkel rávilágítson a hasonlóságokra. A Clockwork Revolution megmutatott jelenetei nagyvonalakban valóban hajaznak az említett alkotásra, amiképpen az időmanipulációs ötlettel megbolondított steampunk környezet is feleleveníti bennünk Booker DeWitt emlékezetes kalandját, ugyanakkor lopással aligha lehetne vádolni az inXile Entertainmentet az egymással rokonságot mutató megoldások és közeg miatt, főleg, hogy még meg sem jelent a játék.

A Microsoft szóvivője, az IGN-nek reagált a dologra, és elmondta, hogy a hasonlóságok nem szándékosak, ráadásul a Clockwork Revolution sok mindenben eltérő lesz. Ebben például teljesen testreszabhatjuk majd a főszereplőt, amit az inXile alapítója, Brian Fargo is kiemelt Butmac tweetjeire reagálva, valamint hozzátette azt is, hogy ők egy "mély RPG-n" dolgoznak teljes karakteralkotással, elágazó párbeszédrendszerrel, elképesztő steampunk fegyverekkel és sötét humorral, amikben a BioShock Infinite nem vagy csak minimálisan rendelkezett.

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)