Hirdetés

A Blizzard nem zárkózik el a StarCraft feltámasztásától, de RTS-re ne számítsunk

|

Mike Ybarra leült pár szóra Jason Schreierrel, aki többek között a sci-fi franchise sorsáról is kifaggatta őt.

Hirdetés

Néhány nap múlva lesz pont 8 éve annak, hogy megjelent a StarCraft II: Legacy of the Void, a három részletben megjelent sci-fi stratégiai játék utolsó felvonása. A Blizzard távoli jövőben játszódó háborúja ott lezárult, és azóta sem kapott új fejezetet. A közösség lassan elpárolgott az RTS alól, és azt mára már csak a kompetitív stratégák és a profik tartják életben. Már maguk a fejlesztők sem támogatják új frissítésekkel alkotásukat 2020 óta.

A BlizzCon 2023 is StarCrafthoz kapcsolódó bejelentések nélkül telt el, ezért aztán Bloomberg újságírója, Jason Schreier azonnal a szériáról kezdte faggatni a Blizzard elnökét, amint lehetősége adódott rá. Mike Ybarra elmondta, hogy a legnagyobb csapataik a legnagyobb címeiket gondozzák, melyek jelenleg a World of Warcraft, az Overwatch és a Diablo. Az új vezetőségnek köszönhetően azonban lehetőségük lesz kevésbé mainstream projektek felé is nyitni.

Hirdetés

Az egyik kevésbé népszerű széria a StarCraft, ami Ybarra nyilatkozata szerint visszatérhet, de nem biztos, hogy stratégiai játék formájában.

"Nem fogom azt mondani, hogy 'menjetek és csináljatok egy StarCraft játékot'. Kell valaki, akinek van egy elképzelése, és szenvedélyes az ötletével kapcsolatban. Akkor majd befektetek abba a csapatba."

A StarCraftból egyszer már majdnem kaptunk egy lopakodós, TPS akciójátékot Ghost címmel. Ki tudja mi lehet még az univerzumból, ha egyszer előáll hozzá a megfelelő kreatív vezető.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)