Hirdetés

A Blizzard szabadabban kezelheti majd a játékait a stúdió elnöke szerint

|

A microsoftos felvásárlásnak lesznek kellemes következményei, legalábbis ami a projektekkel kapcsolatos döntések sebességét illeti.

Hirdetés

A Blizzard hivatalosan is a Microsoft család részévé vált a szinte már-már komikus jogi huzavona lezárása után. Ezzel a stúdió egy új céghez került, új vezetőség ül már a fejük felett. Ez nem jelenti azt persze, hogy ne lennének kötelezettségeik, de nagyot változhat a működési struktúra.

A Blizzard elnöke, Mike Ybarra kifejezetten izgatott emiatt, és a Bloombergnek adott nyilatkozata szerint ez új lehetőségeket nyithat meg előttük. Ybarra állítása szerint Phil Spencer (az Xbox elnöke) azt szeretné, hogy a csapat sokkal önállóbb lehessen, ez pedig olyan dolog, ami komoly reménykedésre adhat okot. Elismerjük, simán benne van, hogy mi vagyunk túlzottan optimisták, ahogy a WoW jövőjét illetően is jogosan vádolhattok minket (engem) ilyesmivel, de Ybarra nyilatkozata egyelőre jól hangzik.

Hirdetés

Ezt mondta ugyanis:

"Ha odamennék Philhez és megkérdezném, hogy mi lenne, ha ezt vagy azt megcsinálnánk, akkor arra az lenne a válasza, hogy 'vezesd te a stúdiódat'. Ez sokat fog gyorsítani a döntéshozatali folyamatainkon."

Ybarra szerint ez a hozzáállás nagyban motiválja az egész Blizzardot, és ennek köszönhetően elővehetnek olyan sorozatokat is, melyekhez évek óta nem nyúltak. A nagyobb szabadságnak meg van a kockázata, de akárhogy is, így talán tényleg láthatjuk majd a StarCraft franchise feltámadását, és sok minden mást is a soron következő években.

Persze ez még mindig csupán a fent említett optimizmus.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)