Hirdetés

A Cities: Skylines II fejlesztői lelépnek a közösségi oldalakról, ha a játékosok nem viselkednek szépen

|

A fejlesztőcsapat fejének elmondása szerint eddig sosem látott toxikus viselkedést tapasztalnak a Colossal Order tagjai.

Hirdetés

A Cities: Skylines II nem volt hibátlan, amikor 2023-ban megjelent, és ezt a stúdió is elismerte a megjelenés előtti napokban. Rengeteg technikai probléma merült fel a címmel, ami még a legerősebb hardvereken is csak komoly szenvedések árán tudott csak eldöcögni. Emellett a rajongók több funkciót is hiányoltak, köztük a szerkesztői eszköztárat, ami új elemek és pályák építését tenné lehetővé. Mindezeket elnézve nem csoda, hogy a Steamen a Skylines II "vegyes" értékelést kapott.

Voltak azonban sajnos olyan egyének is, akik nem álltak meg a Steamnél: a közösség egy része különböző felületeken kezdte támadni a csapat tagjait. A Colossal Order elnöke, Mariina Hallikainen szerint eddig sosem látott mértékben folyt rájuk a köpködés. Szerinte ez tarthatatlan állapot, és ha folytatódik, akkor a Colossal tagjai kénytelenek lesznek visszavonulni a közösségi kapcsolattartástól.

"Mindig is fontos volt számunkra, hogy a fejlesztők a különböző felületeken keresztül kommunikálhassanak a közösséggel. Ettől függetlenül az elsődleges felelősségünk az, hogy védjük a csapatunkat, és garantálhassuk, hogy egy biztonságos környezetben dolgozhassanak."

Hirdetés

A Destiny 2 esete kiváló példa, amit maga Hallikainen is felhozott. A Bungie tagjai az elmúlt évek eseményei után visszavonulót fújtak, és kiléptek a közösségi fórumokról, mivel komoly fenyegetésekkel néztek szembe, és bármennyire is szerette a csapat a közösségét, ez volt az a pont, ahol a mentális egészségük érdekében el kellett távolodniuk a játékosoktól.

"A toxikus viselkedés, a fenyegetések, emberek megtámadása, az nem kritizálás. Itt nem az történik, hogy elmagyarázzátok a játék hibáit, és hogy mit szeretnétek látni tőlünk a jövőben. Nem dicséreteket akarunk, hanem egy közösséget, ahol kitárgyalhatjuk a játékot, anélkül, hogy zaklatással néznénk szembe."

Az, hogy a Skylines II siralmas állapotban jelent meg, nem kérdés, de senki sem érdemli meg azt, hogy folyamatos sárdobálást kapjon egy videojáték helyzete miatt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)