Hirdetés

A Cyberpunk 2077 subreddit tele van meztelen képekkel, de ez is egy forradalom a Reddit ellen

|

Meztelen modok, vérgőzös felvételek, és szexi anime screenshotok lepték el a /r/CyberpunkGame-et. Ennek azonban jó oka van.

Hirdetés

A Cyberpunk franchise legnagyobb subreddite a /r/CyberpunkGame. Itt az emberek szabadon kibeszélhetik a Cyberpunk 2077-et, az asztali szerepjátékot vagy Cyberpunk: Edgerunner anime eseményeit. Néhány héttel ezelőtt ezzel még nem is volt semmi probléma de aztán megkezdődött a Reddit tiltakozás. Az oldal üzemeltetőinek végtelenül káros terveire válaszul a moderátorok tömegesen kapcsolták le az oldal legnagyobb aloldalait.

Amikor Reddit főnöksége azzal fenyegetőzött, hogy "vagy visszakapcsoljátok a subredditeket, vagy lecserélünk benneteket", sorra kezdtek újra elérhetővé válni a világ legnépszerűbb fórumai. A tiltakozás ezzel azonban még nem ért véget.

Hirdetés

Minden subredditet át lehet kapcsolni NSFW módba, ami kötelező is, ha az adott közösség pornográf (vagy más szempontból 18+-os) tartalmakkal foglalkozik. Az NSFW mód meggátolja, hogy hirdetések jelenjenek meg ezeken az oldalakon, így védve a hirdetőket a számukra összeférhetetlen tartalomtól. Amikor a Reddit fő adminjai arra kezdték kötelezni a moderátorokat, hogy kapcsolják vissza a subredditek elérhetőségeit, akkor a moderátorok ezt meg is tették, csak éppen NSFW módban.

Jelenleg számos subreddit (akár indokolt, akár nem) NSFW módban működik tovább, jelentős kiesést generálva ezzel a vállalatnak. Többek között a /r/CyberpunkGame is így tett, és ezért kaptak egy felszólítást. A vicc itt az, hogy a Cyberpunk közösség esetében egyébként indokolt is lenne az NSFW kitétel: mind az anime, mind a videojáték 18-as karikával működnek, köszönhetően a vérengzésnek és a szexuális tartalmaknak.

"Igazából csak azért állítottuk át NSFW-re most, mert eddig nem jutott eszünkbe. A lényeg, hogy írt nekünk a jól ismert admin, hogy kapcsoljuk ki az NSFW jelzést, mert gondolom látták, hogy mi folyik mindenfelé. Nem engedélyezte, hogy visszaírjunk pedig egyébként el akartuk magyarázni neki, hogy egy 18+ játék közösségéről van szó, és hogy a tartalom pont ugyanaz, mint eddig volt.

Szerinte, amíg nem állítjuk vissza, addig megszegjük a Reddit egészére vonatkozó szabályzatot. Mi nem fogjuk visszakapcsolni, mert ez egy szexuális tartalmakkal működő játék, és mert b****ák meg."

A közösségnek ennyi kellett. Ha jelenleg megnyitjátok a subredditet, akkor mást sem fogtok ott találni, mint obszcén tartalmakat. A slusszpoén, hogy ezeknek csak egy része származik modokból, egy része a játék és az anime érintetlen felvételeiből van. Ennél organikusabban forradalmi már nem is lehetne.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)