Hirdetés

A galambos randiszimulátor alkotóját 2 évig elfelejtette kifizetni az Epic Games

|

Hato Moa nem tűnik szuper ingerültnek, mivel nem hiszi, hogy sokat vesztett a dolgon. Ettől függetlenül nem kapta meg, ami járna neki.

Hirdetés

A Hatoful Boyfriend sztorija egy picit kusza. Egy Hato Moa álnéven dolgozó fejlesztő kiadott egy randiszimulátort 2011-ben Japánban Hatoful Boyfriend címen. A játékról valószínűleg azért hallottatok (ha hallottatok), mert a szokásos animepasik helyett galambokkal lehetett járni benne. A Hatoful Boyfriend kapott ugyan egy angol változatot 2012-ben, de azt később a Mediatonic újrakeverte 2014-ben és Hatoful Boyfriend HD címen értékesíteni kezdte, ekkor még a Devolver égisze alatt.

A Mediatonicot később az Epic Games markolta fel, és vittek velük együtt mindent, amit a Mediatonic valaha megalkotott. A Hatoful Boyfriend is ezek közé tartozott, de ezzel nem is volt semmi gond addig, amíg az Epic el nem kezdte kirugdalni az embereket. Moa együttérzését fejezte ki a Mediatonic kirúgott kollégái felé, és jókívánságokat intézett a munkakereső fejlesztőkhöz. Valahol itt üthetett szöget Moa fejében a gondolat, hogy "hé, engem eddig ki sem fizettek".

Hirdetés

A következő tweet érkezett azután, hogy az Epic leépítés megtörtént:

"Amúgy én nem kaptam semmilyen jutalékot az Epictől, mióta felvásárolták a Mediatonicot 2021 tavaszán. Azért 2 évig csak bejött valamennyi pénz a játékból."

Az alkotó még annyit hozzátett, hogy elvileg a jutalékfizetési kötelezettségek az Epicre szálltak a felvásárláskor, de vele nem nagyon beszéltek erről.

A sztori annyira felfutott, hogy Moa tweetje végül az Epic Gamest is elérte. A kiadó hivatalos profilja írt is egy publikus választ, miszerint:

"Utánanézünk a helyzetnek, és jelentkezünk majd."

Moa egyébként nem tűnt kifejezetten idegesnek az ügy kapcsán. Egy régi játékról van szó, így nem számít arra, hogy iszonyatos pénzeket vontak volna meg tőle. Nem is akar jogászokat vagy bárki mást bevonni az egészbe, mert nem lenne értelme igazából.

Így hogy az Epic már utánajár a dolognak Moa annyival zárta le az ügyet, hogy "legyetek kedvesek a galambokhoz és madarakhoz a városaitokban", ami a legtesthezállóbb zárszó, amit mondhatott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)