Hirdetés

A játékok javítják fontos képességeinket!

|

Legalábbis ez derült ki több, nemrégiben publikált felmérésből/kutatásból. Nézzük a részleteket...

Hirdetés

 

A legfontosabb - a technikáért rajongók 84 százaléka úgy gondolja, hogy a játék next-gen videójátékokkal hozzájárult ahhoz, hogy a mindennapokban használt képességeik fejlődtek. 

A felmérést magát az AREA végezte, amely egy CG közösség Autodesk termékekhez. Az ő oldalukra látogató játék-fejlesztők, animátorok, designerek és diákok úgy érezték, hogy szakmai, illetve iskolai fejlődésükhöz szükséges képességeik 25%-át játékokon keresztül fejlesztették. 37 százalék értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy "ezek a képességek fontosak a karrieremben", és 22 százalék úgy érezte, hogy ezek a képességek fontosak a szociális életükben is. 

Mik is voltak a legfontosabb képességek, amelyeket a játékosok elsajátítottak/továbbfejlesztettek? Javult a szem-kéz kordinációjuk, gyorsabbak lettek a reakció-idejeik és a reflexeik, és sokkal interaktívabbá váltak. Sokan megjelöltek még olyan képességek fejlődését is, mint a türelem, megértés, kreativitás és a pontosság. Azok a szereplők, akik a videójáték iparból jöttek külön kiemelték hogy olyan képességeket fejleszthettek, amelyek a munkájukban létfontosságúak. 

Azonban nemcsak ez a felmérés mutatta ki, hogy a játéknak jó hatása van. Nemrég a Michigan State University által közzétett eredmények szerint azok a 12 évesek, akik naponta órákat töltenek Playstation vagy Xbox játékokkal, nagyobb agyi kapacítással és gyorsabb tanulási képességekkel rendelkeznek, mint keveset, vagy nem játszó társaik. Linda Jackson pszichológia professzor szerint ezek a megnövekedett vizuális-tér képességek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek képekben gondolkozzanak, ami által tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai képességeik sokkal jobbak lesznek. 

A Rochester egyetem is pozitív eredményeket tett közzé nemrégiben - A játék növeli a játékosok szín-kontraszt érzékenységét, amely igen fontos, amikor rosszak a látási körülmények (esti vezetéskor például). A kutatás azt az eredményt hozta, hogy a videó-játékok fejlesztik a látást - ez szemben áll azzal a közhellyel, hogy aki sokat játszik, annak romlik a szeme. 

Szóval játszani jó! Már bizonyíték is van rá!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)