Hirdetés

A jól ismert sztori más köntösben - Hófehér és a vadász kritika

|

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, minek két feldolgozás egyazon évben?

Hirdetés

Az Alice Csodaországban két évvel ezelőtti sikere kétségtelenül óriási mese feldolgozási hullámot indított el a filmipar fellegvárában. Tavaly volt már egy bődületesen rossz Piroskánk (A lány és a farkas), jövőre pedig jön a boszorkányvadász Jancsi és Juliska Jeremy Rennerrel és Gemma Artertonnal, és Jack valamint az a bizonyos óriáspaszuly is az egekbe fog emelkedni Brian Singer rendezésében.

Idén ráadásul már a második Hófehérke feldolgozást kapjuk, Tarsem Singh bárgyú, de valahol szórakoztató víziója után. Én továbbra sem vagyok a klasszikus mesék nagyszabású, felnőttesebb feldolgozása ellen, elvégre ezeket a történeteket mindenki gyerekkora óta ismeri, és jó lehetőséget nyújtanak, hogy az estleges mögöttes tartalmat a felnőttek számára is élvezetessé tegyék. Sajnos azonban az eddigi adaptációk mindig a forgatókönyvön buktak el (és volt, amelyik nem csak azon), és ebbe a sorba most tökéletesen illeszkedik a Hófehér és a vadász is.

 A kislány Hófehér messze földön híres szépségéről és tisztaságáról. Anyját hamar elveszti, apja, a király pedig az országára leselkedő sötét erőkkel háborúzik. Gyorsan új asszony áll a várhoz, a gyönyörű Ravenna személyében, aki hamar átveszi a hatalmat a birodalom felett, Hófehért pedig hosszú évekre a toronyba zárja (hogy miért nem öli meg azonnal az rejtély). Míg más uralkodók jótékonykodnak, lovaggá ütnek neves személyeket, építik a nemzetközi kapcsolatokat, addig Ravenna inkább a sötét mágiában merül el, hogy megőrizze fiatalságát.

A kritika folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)