Hirdetés

A Microsoft elárulta, miért biztos benne, hogy a Nintendo Switch elbír majd a Call of Dutyval

|

A zöld óriás kiadott pár extra részletet a Nintendo Switchet érintő terveiről. Itt bizony szó sincs cloud verziókról: a srácok tényleg Switchre akarják pakolni a CoD-ot.

Hirdetés

Lassan úgy tűnik, hogy már a fél világ bele akar állni a Microsoftba az Activision Blizzard felvásárlás miatt. Egyre többen tesznek fel kérdéseket, ezért aztán a Microsoft egyre merészebb ígéretekre hajlandó: ezek között ott van már az is, hogy a Call of Duty sorozatot elviszi a Nintendo hibrid konzoljára, és a Switch majdani utódján is elérhetővé teszi egy 10 évre szóló megállapodás értelmében.

Miközben bizonyítaná a cég, hogy mennyire nem akarja exkluzívvá tenni a játékipar egyik legjövedelmezőbb címét, tett egy olyan vállalást, amit nem biztos, hogy be tud tartani. Rengetegen megkérdőjelezték a Switch képességeit, köztük a brit versenyjogi hatóság (CMA), de a Microsoft köti az ebet a karóhoz.

Hirdetés

Állítása szerint nem cloud verziókkal fog trükközni, ahogy azt többen is teszik, hanem ténylegesen a gyengécske hardverre akarja optimalizálni mind a Warzone-t, mind a következő prémium Call of Dutyt.

"A Warzone motorja már kellőképpen megérett ahhoz, hogy rengetegféle hardverre lehessen optimalizálni azt (köztük az Xbox One-nal, ami 2013-ban jelent meg). A Warzone olyan GPU-kat is támogat melyek 2015-ben kerültek forgalomba (a Nintendo Switch pedig 2017-ben érkezett)."

Mindez igaz, ám az sem vitatható, hogy az eddigi tapasztalatok szerint még az Xbox One-os verziókhoz képest is jelentősen le kellett butítani a játékokat ahhoz, hogy vállalható élményt nyújtsanak Switchen. Ez persze látszólag nem akadály.

"Az Activision fejlesztőcsapata régóta optimalizálja játékait különböző hardverekre. Biztosak vagyunk benne, hogy a Warzone mellett a soron következő Call of Duty címeket is le lehet majd szállítani Switchre megfelelő időn belül, olyan megoldások használatával melyek az Apex Legendszet, a DOOM Eternalt, a Fortnite-ot vagy a Crysis 3-at is futtathatóvá tették a konzolon."

Érdekes ígéretek ezek, de nyilván addig nem jelentenek semmit, amíg ténylegesen nem látjuk futni a Warzone-t a Nintendo gépén. Az igazi kérdés csak az, hogy ezek a vállalások megpuhítják-e majd az illetékes döntéshozókat, és rábólintanak-e az évtized felvásárlására.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)