Hirdetés

A Microsoft szerint hiba volt levenni a Call of Dutyt a Steamről

|

A Microsoft jogászai továbbra is keményen küzdenek, hogy a cég felvásárolhassa az Activision Blizzardot, most pedig ismét a Call of Duty került elő, mint aduász.

Hirdetés

Már gyakorlatilag a körmünket rágva várjuk a Microsoft és a különféle versenypiaci szervek között kibontakozó dráma újabb és újabb epizódjait, miközben a vállalat próbálja felvásárolni a teljes Activision Blizzardot, amelynek következtében olyan gigászi franchise-okra tehetné rá a kezét, mint a Call of Duty vagy a Warcraft.

Nemrég rendkívül fontos mérföldkőhöz ért az ügy, ugyanis a Microsoftnak sikerült felülkerekednie a bíróságon az amerikai versenyhivatalon, az ügyben döntő bírónő engedélyezte a felvásárlást, illetve a szigorú brit hivatal is hajlandó újra tárgyalóasztalhoz ülni.

Hirdetés

Ezzel persze azért még nincs vége a folyamatnak, további bírósági meghallgatásokra fog sor kerülni, a legutóbbi alkalommal pedig néhány érdekes kritikát fogalmaztak meg a Microsoft jogászai, ugyanis az ő meglátásuk szerint a Call of Duty átköltöztetése a Battle.net platformra hatalmas kudarc volt:

"Az Activision kísérlete arra, hogy a Call of Duty digitális, PC-s eladásait kizárólag a Battle.net platformon tegye lehetővé, teljes kudarcot vallott. 2018 előtt az Activision a Valve nagy sikerű Steam platformján is árulta a CoD-ot. 2018-ban az Activision úgy döntött, hogy leveszi a Steam felületéről a játékot, hogy kizárólag a Battle.net platformon legyen elérhető, főleg azért, hogy ezzel új felhasználókat vonzzon a saját felületére. A Battle.net havi aktív játékosszáma nem növekedett számottevően az ezt követő, 2018-tól 2022-ig tartó periódusban."

Bár ez a megállapítás technikailag helytálló, nem feltétlenül a Call of Duty költözésén múlott, hiszen a 2020-ban megjelent Warzone rekordszámokat produkált a platformon, viszont sajnos ezzel párhuzamosan a Blizzard játékok rengeteg felhasználót veszítettek, így történhetett meg, hogy a siker ellenére is stagnált a Battle.net felhasználóbázisa.

Ettől függetlenül persze valószínű, hogy a Call of Duty még ennél is jobban járt volna, ha a Steamen marad, de ez ugye még abban az időszakban történt, amikor szinte minden nagyobb kiadó megpróbált elszakadni a Valve megkerülhetetlen piacterétől.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)