Hirdetés

A német kormány árulta el, hogy mikor jön a Destroy All Humans! fejlesztőinek új játéka

|

Jelentős állami támogatásban részesül a Black Forest Games következő projektje.

Hirdetés

Történetének legnagyobb válságát éli épp az Embracer Group, miután az elmúlt években látszólag minden koncepció nélkül, ötletszerűen szipkázta fel fejlesztőstúdiók és szellemi tulajdonok sokaságát. Valószínűleg az sem volt helyes döntés, hogy prioritások tekintetében a mennyiséget a minőség elé helyezte a vezetőség, így nagyítóval kellett keresni a kiugrónak számító kritikai és anyagi sikereket, miközben az olyan drága projektek, mint a Saints Row reboot, csúnyán felsültek.

A száznál is több stúdiót, valamint jó néhány kiadót birtokló konglomerátum emiatt (és mert kútba esett egy kétmilliárd dolláros üzlet) változtat stratégiáján: a jövőben kevesebb külsős projektet karol fel, a készülő címek egy részét kaszálni fogja, valamint várhatóan több fejlesztőcsapattól is megválik. Az egyik stúdiónak azonban a jelek szerint nincs mitől tartania.

Hirdetés

Az egykori Spellbound Entertainment (Desperados széria) veteránjai által alapított Black Forest Games ugyanis már javában dolgozik a következő projektjén, amihez a német állam támogatását is igénybe vette. A Destroy All Humans! remake-ek alkotói nem kevesebb mint 3,16 millió eurót kaptak a Szövetségi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztériumtól (anno a Destroy All Humans! 2 Reprobed 2,2 milliós szubvencióban részesült) a Games Wirtschaft beszámolója szerint.

A bejelentés előtt álló alkotásról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a premierrel 2025 tavaszát, egészen konkrétan májust célozzák meg, valamint Super Shotgun kódnéven fut. Az utóbbi alapján elméletben éppúgy elképzelhető, hogy új IP van születőben, mint az, hogy az Embracer Group birtokolta számtalan franchise valamelyikéhez van köze. Tekintettel azonban a cég helyzetére, valószínűbbnek tűnik, hogy egy kevesebb kockázattal járó remastert, remake-et, esetleg folytatást kapunk.

Az elnyert támogatási összeg nagyságát nézve a Super Shotgun a harmadik helyen áll a sorban, az Embracer Group további négy projektje szerepel még a Top 10-ben. A kormányzat éves szinten összesen 70 millió eurót fordít a német játékfejlesztő stúdiók versenyképességének javítására, de hogy ez az összeg távolról sem elég, azt világosan jelzi, hogy már májusban elfogyott a pénz, azóta nem is fogadnak be újabb pályázatokat. Ezért az iparág képviselői szeretnék elérni, hogy jövőre 125 millió euróra emelkedjen a támogatási keret.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)