Hirdetés

A nők hiánya miatt kritizálták a Summer Game Festet, Geoff Keighley reagált

|

Az eredeti tervek szerint egy színésznő felbukkant volna a színpadon.

Hirdetés

Az E3-at helyettesítő Summer Game Fest eseménysorozat olyan digitális rendezvényeket foglalt magába idén, mint a Ubisoft Forward, az Xbox Showcase & Starfield Direct, a PC Gaming Show, a Capcom Showcase és az egészet nyitó Opening Night Live, amely számos izgalmat tartogatott a játékosoknak. Többek között itt jelentették be a Prince of Persia: The Lost Crownt, nézhettünk bele a Mortal Kombat 1 és az Alan Wake 2 játékmenetébe, árulták el a Marvel's Spider-Man 2 megjelenési dátumát, és leplezték le a John Carpenter's Toxic Commandót. 

Az est folyamán számos vendég bukkant fel a Geoff Keighley által vezetett műsor színpadán (a legemlékezetesebb Nicolas Cage volt), viszont érték olyan kritikák a szervezőket, miszerint diverzitás tekintetében hagyott kívánnivalót a vendégek felhozatala, kizárólag férfiak jelentek meg a közel kétórás program során. 

Hirdetés

Maga Keighley is reagált erre, és a CBC-vel beszélgetve elmondta, hogy általában elég jó munkát végeznek a sokszínűség terén a műsoraikban, de a kizárólag férfiakból álló felállás fair kritikát váltott ki egyesekből. Eredetileg ők sem így tervezték a műsort: az Alan Wake 2 egyik főszereplőjét, Saga Andersont életre keltő Melanie Liburdnak ugyanis fel kellett volna bukkannia a játék szegmensénél, de a színésznő a zsúfolt időbeosztása miatt végül nem tudott részt venni a rendezvényen. 

"Szeretnénk hitelesek lenni a műsoron bemutatott játékok és az azokat készítő fejlesztők szempontjából is. Szóval igen, tudatában vagyunk ennek."

Több játék - mint a Clockwork Revolution, a South of Midnight és a Star Wars: Outlaws - trailereiben is kiemelt szerepet kaptak a különböző bőrszínű nők, ráadásul a Summer Game Fest további eseményein a színpadon is bőven láthattunk női fejlesztőket, műsorvezetőket és vendégeket egyaránt, szóval árnyaltabb a kép. Nektek mi a véleményetek erről az egészről? 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)