Hirdetés

A PlayStation fejese elárulta, mennyit kell várnunk az exkluzívok PC-s megjelenésére

|

Nagyon rossz hírünk van azoknak, akik a PlayStation-exkluzív portok azonnali megjelenésekben bíztak.

Hirdetés

A PC-s tábor hosszas elutasítása után a Sony az utóbbi években stratégiát váltott, és számítógépre is kiadott néhány eredetileg PlayStation-exkluzív játékot, köztük olyan gyöngyszemekkel, mint a God of War, a Days Gone vagy éppen a Marvel's Spider-Man.

A legutóbb megjelent The Last of Us Part 1 portjában ugyan nem volt sok köszönet, de mivel a terjeszkedés üzletileg is nagyon sikeresnek tűnik, sokan bíztak benne, hogy előbb-utóbb a Sony is a Microsoft útjára léphet, és a jövőben egyszerre dobja majd piacra a konzolos és a PC-s kiadásokat. Nos, mint kiderült, ez a csalfa remény nem is lehetne messzebb a valóságtól.

Hirdetés

A PlayStation mögött álló Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója nemrég a japán Famitsu magazinnak adott interjút, amelyben a Resetera fórumon felbukkant Google fordítós átirat szerint a PC-s rajtok várható ideje is szóba került, a vezérigazgató pedig félreérthetetlenül fogalmazott:

"Tisztában vagyunk a PS5-ös exkluzívok fontosságával. A PlayStation Studios fő feladata, hogy az emberek a legújabb PlayStationön élvezhessék a játékélményt. Ezért növeljük a PS5-exkluzív címek számát, és lassítjuk a PC-s verziók megjelenését. Gyakran adódik lehetőségem megkérdezni a rajongók véleményét, és amikor az időbeli eltolódásról kérdezem őket, azt mondják, hogy a PC-s verzió 2-3 évvel későbbi kiadása kedvező fogadtatást élvez."

- mondta a SIE fejese, melynek kapcsán elég egyértelműnek tűnik, hogy Ryan egyetlen PC-s "rajongót" sem kérdezett meg a témáról. Az interjú azért is hat hideg zuhanyként, mert Hermen Hulst, a házon belüli fejlesztőket összefogó PlayStation Studios fejese egy tavaly októberi beszélgetésben még úgy nyilatkozott, hogy "legalább egy évet" kell várni az exkluzívok számítógépes megjelenésére. Ez a megfogalmazás ugyan szigorúan véve a 2-3 éves eltolódást sem zárja ki, de azért mégis jobban hangzott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kesergés helyett viszont érdemes a jövőbe tekinteni, hiszen nemrég kiderült, hogy május 24-én, vagyis néhány napon belül jön a PlayStation Showcase, ahol talán néhány korábbi exkluzív játék PC-s portját is bejelentik majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)