Hirdetés

A Resident Evil 4-ből ilyen menő 2D-s akciójáték lehetne

|

A játéktörténelem a Resident Evil 4-et a valaha volt egyik legjobb videojátékként tartja számon, és ez nem biztos, hogy másképp lenne, ha 2D-s kalandként jelent volna meg.

Hirdetés

Szinte hallottaiból támadt fel a Resident Evil franchise, amikor a hetedik rész megmutatta, hogy bizony van még igény keményvonalas túlélőhorrorra. Az Ethan Winters karaktere köré szőtt élmény megnyitotta a kaput az új epizódok és a régiek minőségi felújításai felé, idén pedig ennek következtében megkaphattuk a Resident Evil 4 remake-et.

De Shinji Mikami klasszikusa nemcsak modernizálva lehet izgalmas, amire egy ötletes rajongói alkotás a legjobb példa. A DooMero nevű modder ugyanis demake-elte a játékot.

Hirdetés

A GZDoom eszköztárát felhasználva DooMero egy teljes értékű 2D-s, oldalra scrollozós akciót csinált a túlélőhorrorból. Az eredmény lenyűgöző, még ha nem is kifejezetten a grafikai tálalása miatt.

A játéknak ezen verziója jelenleg nem elérhető, és kétséges hogy valaha készülni fog belőle egy, a teljes kalandot felölelő demake. Az viszont biztosnak tűnik, hogy DooMero ki fogja adni legalább a fenti demó alapanyagát valamikor a jövőben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)