Hirdetés

A Riot Gamest is elővette az Activisiont földbe döngölő állami hatóság

|

A DFEH szerint a League of Legends fejlesztője akadályozni akarta a munkavállalókat a panaszaik feltárásában.

Hirdetés

Az igazságos foglalkoztatásért felelős kaliforniai ügyosztály, a DFEH (Department of Fair Employment and Housing) júliusban alaposan befűtött az Activision Blizzardnak, amikor két évig tartó nyomozását összegezve beperelte a vállalatot a női dolgozókat ért diszkrimináció és szexuális zaklatás miatt.

Az azóta is szépen dagadó ügy már a Call of Duty League szponzorait is elriasztotta, most viszont egy másik játékipari céget, a League of Legends mögött álló Riot Gamest is elővette a hatóság.

A DFEH azért nyújtott be panaszt a fejlesztő ellen, mert az állítólag visszatartott egy tájékoztatót, amely ismerteti az alkalmazottak jogát arra, hogy panaszaikkal a kormányzati szervhez forduljanak, a megtorlás kockázata nélkül.

Hirdetés

A memó kiküldésére egy júniusi bírósági határozat kötelezte a stúdiót, miután egy felülvizsgálati eljárás során úgy találták, hogy a Riot korábbi zaklatási botránya idején kötött, 10 millió dolláros kártérítéssel járó megegyezés szövegezéséből nem volt nyilvánvaló ez a lehetőség a munkavállalók számára.

Sőt, a DFEH álláspontja szerint a megegyezés egyenesen azt sugallta, hogy az azt aláíró dolgozók a továbbiakban nem tárhatják fel a munkahelyi visszaéléseket az érdekvédelmi ügyosztály előtt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A hiányosságot pótoló tájékoztatás ezért tisztázta volna, hogy a törvények értelmében a Riot nem állhat bosszút a DFEH-val együttműködő alkalmazottakon, és nem is kötheti vállalati engedélyhez a kollégák önkéntes nyilatkozattételét.  

A The Verge-höz eljuttatott  kommentárjában a Riot Games szóvivője azt írta, hogy már elkezdték kiküldeni a figyelmeztetést, azt viszont továbbra is cáfolja a stúdió, hogy félrevezette a dolgozókat az eredeti megegyezéssel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)