Hirdetés

A Riot gyakorlatilag beismerte, hogy cenzúrázzák K'Sante szexualitását egyes régiókban

|

A League of Legends legújabb karaktere K'Sante, komoly vitákat hozott elő a játék közösségben, és azon túl.

Hirdetés

Megjelent a League of Legends legújabb bajnoka, K'Sante, aki amellett, hogy fekete bőrű, még meleg is. Valószínűleg sajnos mind el tudjátok képzelni, hogy egy ilyen bemutatkozás milyen "kulturált" körülmények között lezajlott vitákat szült a fórumokon. Míg sokan háborogtak a dolog miatt, a Riot álláspontja egyértelmű volt: ez egy fontos része a karakter történetének, és ők nagyon szeretnék ezt a reprezentációt hirdetni a játékukban. Ez alapvetően jól is hangzik, viszont mind kiderült, nem minden régióban ilyen egyértelmű.

Rögtön azután, hogy a Worlds 2022 színpadán Lil Nas X (egy vállaltan meleg, Grammy-díjas rapper) koncertje lepörgött, a Riot Games képviselői gyakorlatilag beismerték, hogy egyes régiókban cenzúrázzák K'Sante történetét.

Hirdetés

Sky Newsnak adott interjújában Jeremy Lee, a League of Legends vezető producere a következőt nyilatkozta kevéssel azt követően, hogy elmondta, mennyire büszke az új karakterre, és hogy mindenki találhat valakit a játékban, akivel azonosulhat.

"Minden régió maga kezeli a játék egyes aspektusait, és mindezt úgy intézik, ahogy az szerintük a legjobban belefér a helyi kultúrába."

Amikor Hanna Woot kérdezték specifikusan arról, hogy bizonyos országokban vannak-e változások vagy maszatolások egyes karakterek történeteiben, akkor a válasza egy egyértelmű "igen" volt. Ugyan a League of Legends a világ minden szegletében játszható, annak lokalizációját helyi csapatok intézik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Woo szerint a karakterek történetének interpretációja a játékosokra van bízva.

"Még ha nincs is minden annyira az előtérben, még ha történnek is változások a karakterek identitását tekintve, a lényeg az, hogy a játékosok lássák a szándékot."

K'Sante LMBTQ+ kötöttsége nem csak egy apró mellékszál, és a Riot Games biztos akart lenni benne, hogy ez mindenki számára köztudott lesz. Erről a narratív vezető, Michael Luo beszélt a The Washington Postnak.

"Gondoskodni akartunk arról, hogy ez a romantikus kapcsolat látható legyen. Számomra a kapcsolatok arról szólnak, hogy mind a legjobb, mind a legrosszabb részünk láthatóvá válik, és a két személy egymás előtt leereszti minden védelmi hálóját. Biztos akartam lenni abban, hogy Tope (K'Sante szerelme) nem csak egy ötlet, hanem bemutatjuk őt, amennyire csak lehet, még akkor is, ha nem egy játszható karakterről van szó. Azt akartam, hogy ez egy jelentőségteljes kapcsolat legyen."

Ti mit gondoltok erről? K'Sante szexualitása a lokalizáció során is érintetlen kellett volna, hogy maradjon, vagy az a jobb megoldás, hogy erről minden régióban annyit vesznek át, amennyit a helyi kulturális közeg be tud fogadni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)