Hirdetés

A Sapphire ismét külön utakon jár

|

Legújabb Radeon HD 4670-es grafikus kártyájára GDDR4-es lapkákat integrált a gyártó.

Hirdetés

Nagyobb az élet a közép-kategóriás videokártyák piacán, mint valaha. Az NVIDIA átdolgozott GeForce 9600 GT vezérlőkkel támad, a zöld front élén pl. a Sparkle ontja az újabbnál-újabb 9600-os variánsokat. Kell is ez a fajta dömping, az ATI Radeon HD 4670 ugyanis - nagytestvéreihez hasonlóan - igen jó ár/teljesítmény aránnyal bír.

 

sapph_4670_gddr4.jpg
 

 

A Sapphire azonban úgy érezte, hogy még mindig nem elég tág a kínálat, kis frissítésre van szükség.  Az új HD 4670-esük azonban nem egy megszokott darab, GDDR3-as memóriák helyett GDDR4-es lapkák csücsülnek a nyomtatott áramkörön. Így a 320 stream processzort tartalmazó grafikus mag a referenciához képest 200 MHz-cel gyorsabb modulokat kapott, a memóriabusz nagysága viszont - érthető módon - nem változott. Egyelőre nem tudni, hogy nyújt-e egyáltalán bármiféle sebességnövekedést a GDDR4-es lapkák alkalmazása, amint kézhez kapunk egyet, ígérem, kiderítjük.

 

sapph_4670_gddr4_2.jpg
 

 

A kártya kapcsán érdemes még kiemelni az egyedi hűtést, mely várhatóan csendben teszi majd a dolgát üzem közben. A csupán két vezetékből álló ventilátorkábel mondjuk pont ennek mond ellent, de reménykedni mindig szabad. Apró megjegyzés, hogy az Asus HD 4670-es modelljein is hasonló egység kapott helyet.

A Sapphire HD 4670 512 MB GDDR4 várhatóan 75 eurós áron kerül majd forgalomba, hazai megjelenéséről egyelőre nincs információnk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)