Hirdetés

A Sony egy MMO-kban utazó céggel kötött megállapodást, de váratlan okból

|

A felvásárlás szó nem hangzott el, de pénz biztosan cserélt gazdát a "stratégiai megállapodás" során.

Hirdetés

A Sony elnöke, Jim Ryan és az NCSoft elnöke, Taekjin Kim egy közös nyilatkozatot adott ki a napokban, hogy örömmel meséljenek az új megállapodásukról. A páros szeretne együttműködni különböző üzletágak terelgetésében, és együtt akarják meghódítani a mobilos piacot.

Utóbbi nem idegen az NCSoft számára, lévén az ő kezükben van például a Lineage is, aminek spin-offja az egyik legismertebb mobilos MMORPG-vé vált az elmúlt években. A lényeg itt, hogy a Sonynak hozzanak majd össze valamit.

Konkrét projektet egyik fél sem emlegetett, de a közleményben külön kiemelték, hogy az NCSoftnak így lehetősége lesz kihasználni a Sony erőforrásait és technológiai ugrásait, míg a Sony így elkezdhet terjeszkedni "a konzolpiacon túlra".

Hirdetés

A Sony egyébként is dolgozik a mobilos hódításon: korábban már megalapították a PlayStation Studios Mobile Divisiont, és felvásárolták a Savage Game Studiost, hogy azok "AAA minőségű, szolgáltatásalapú akciójátékon" dolgozhassanak.

Érdekes lesz nézni, hogy mi kerekedik ebből. Az NCSoft egy veterán MMORPG-kiadó, akik az elsők között kezdtek el gondozni akkora projekteket, mint a Guild Wars és a Lineage. A Sony erőforrásaival ki tudja, mit tudnak majd összehozni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)