Hirdetés

A Sony megmagyarázta, hogy miért tünteti el mindenhonnan a Star Wars: KOTOR remake nyomait, de nem lettünk nyugodtabbak

|

Több jel is arra utal, hogy törölhették a BioWare nagy sikerű szerepjátékának felújított változatát.

Hirdetés

Két éve már annak, hogy a PlayStation bemutatóján egy rövidke teaserrel a tudtunkra adták, készül a 2003-as Knights of the Old Republic remake-je, méghozzá első körben PlayStation 5-re és PC-re. Nagy fogásnak tűnt ez akkor a Sony számára, ám időközben egyre aggasztóbb hírek érkeztek a projekt felől. A fejlesztéssel megbízott Aspyr nem tudott felnőni a feladathoz, előbb segítséget kapott a Saber Interactive-tól, majd az utóbbi teljesen át is vette az irányítást, de azóta, hogy erre tavaly nyáron sor került, síri csend övezi a remake-et.

Ilyen előzmények után teljesen érthető, hogy mindenki a legrosszabbra gondolt, amikor felfedezték, hogy a Sony sorra törli a játékkal kapcsolatos bejegyzéseit az Twitteren/X-en, valamint privátra állította át a korábban említett videót a saját YouTube-csatornáján.

Hirdetés

A Kotaku megpróbálta kideríteni, hogy mindez valóban a Star Wars: Knights of the Old Republic remake kukázására utal-e, de a Sony képviselőjétől csak annyit kapott válaszul, hogy a videó elrejtése a normális ügymenet része, mivel mindig így tesznek, ha egy trailer jogvédett zenét tartalmaz, és annak lejár a licence. (Ugyanezért nem publikus már például az Xbox csatornáján az a videó, amit a Bethesda csatlakozása alkalmából készítettek The Weeknd Blinding Lights című slágerével kísérve.)

Ezzel párhuzamosan Stephen Tolito, az Axios munkatársa is nyomozásba kezdett. Ő először a Disney-nél érdeklődött, ahonnan a Sonyhoz küldték, ahol ugyanazzal a közleménnyel fogadták, mint a Kotakut. Arra ellenben nem kapott választ, hogy miként járhat le egy még fejlesztés alatt álló játék zenei licence, vagy hogy egyáltalán életben van-e még a projekt.

Mindezek alapján reménykedhetünk, hogy tényleg csak formaságról van szó, és amikor minden feltétel adott, ismételten bejelentik a remake-et (lásd a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 példáját), de erre nem mernénk nagy összegben fogadni, tekintve, hogy az Aspyr és a Saber anyavállalata, az Embracer Group mostanában súlyos megszorításokra kényszerült.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)