Hirdetés

A Star Citizen már 600 millió dollárnyi támogatást kapott, a pénzfolyam 10 év után sem lassul

|

A pénz ömlik, az alfaverzió szépen növekszik, de megjelenési dátum még mindig nincs a kanyarban sem.

Hirdetés

Miközben a világ egy teljesen új galaxis felfedezésére készül, addig a Cloud Imperium Games a millióit számolgatja. A Star Citizen 10 évnyi ígérgetés, csúszás, és dráma után ugyanis átlépte a 600 millió dolláros (209 milliárd forintos) büdzsét. Ebből 100 millió dollárt (34,8 milliárd forintot) csak tavaly szeptember óta szedtek össze.

A CIG hírhedten ambiciózus projektje össze akarja foglalni az űrszimulátorok legjobb részeit egy  tartósan fennálló online világban, FPS és RPG elemekkel kiegészítve. Gyakorlatilag a játék egy hatalmas univerzum akar lenni, amiben az lehet, ami csak lenni akarsz.

Hirdetés

A cél nemes, de a közösségi finanszírozás kezdete, vagyis 2012 óta csak csúsznak a megjelenési dátumok, a pénzmag pedig csak növekszik. Függetlenül attól, hogy a Star Citizen még mindig nincs egy nagyközönség által is élvezhető állapotban, a támogatási hullám nem apadt el. Az elmúlt egy év is sikeres telt a stúdió számára, hiszen csak 2023 májusában 20 millió dollárt (6,97 milliárd forintot) szedtek össze.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)