Hirdetés

A The Witcher 3 talán legtragikusabb szerelmi szálát senki sem vette észre

|

Ez persze nem a játékosok hibája, hiszen konkrétan sosem mondták ki a dolgot.

Hirdetés

Mindenki valami másért zárta örökre szívébe az eredetileg még 2015-ben megjelent The Witcher 3: Wild Huntot. Vannak, akiket a grafika, másokat a harcrendszer varázsolt el, és minden bizonnyal elég sokakat szippantott be maga a narratíva, a történetvezetés. Megannyi játékban tapasztalhattuk korábban, hogy a mellékküldetések csak alibiként vannak jelen, a The Witcher 3 viszont egy teljesen új szintet hozott el, ahol az utolsó mellékfeladatnak is jól írt, egyedi sztorija volt. 

Ennek tükrében nem csoda, hogy kevés játékos derítette fel az összes történetszálat, élt át mindent, hiszen csordultig megtöltötték a CDPR munkáját elmesélésre váró sztorikkal. Most pedig kiderült, hogy az egyik ilyet igazából senki sem fedezte fel, mivel egészen konkrétan nem mondták ki a játékban a dolgot, most viszont a fejlesztők végre meséltek a The Witcher 3 egyik legszomorúbb szerelmi száláról.

Hirdetés

A fejlesztőcsapat saját műsorában az AnsweRED podcastban legutóbb a The Witcher 3 történetéért felelős vezető, Tomasz Marchewka avatta be a rajongókat a részletekbe. Elmondta, hogy a Blood and Wine kiegészítőben Damien de la Tour, Toussaint hercegi testőrségének kapitánya igazából szerelmes volt Anna Henrietta hercegnőbe. Mivel ő maga nem volt nemesi származású, Damiennek ilyesmire még csak gondolnia sem lett volna szabad, az pedig teljesen esélytelen volt, hogy szerelme valaha is viszonzásra leljen. 

Marchewka egészen pontosan így fogalmazott:

"Nem hiszem, hogy ez bárhol is elhangzik a játékban, de mi azt feltételezzük, hogy titokban szerelmes a lányba. És mivel ő nem arisztokrata, lehetetlen még csak gondolnia is arra, hogy ez megtörténhet. Azt hiszem, van egy pillanat, amikor a nő kijelenti, hogy nagy veszélyben lesz, és így tovább, és a férfi csak nézi. És ha tudod, mit kell keresned, akkor ebben a nézésben meglátod a kapcsolat mélységét. Ez tényleg csak apróság, nem tudom, mennyire észrevehető, de nekünk mindig eszünkbe jutott, hogy a férfi alapvetően hajlandó az életét adni érte, ha kell."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Blood and Wine egyik befejezésében (és most komoly spoiler következik) Anna Henrietta hercegnő meghal, az így feloldott naplóbejegyzésében pedig azért kapunk némi utalást arra, hogy a férfi mit is érzett valójában. Ez így szól:

"Amikor Anna Henriettát áruló módon meggyilkolta a saját nővére, Damien leginkább magát hibáztatta, és kardjába akart dőlni, ahogyan az szerinte egy becsületes emberhez illik. Az egyetlen dolog, ami megállította, az a gondolat volt, hogy őméltósága soha nem bocsátotta volna meg neki ezt. Damien hosszú éveket töltött mély gyászban, gyakran gondolkodott azon, hogyan történtek a tragikus események, és ki volt a felelős érte. Ezzel nemcsak a hercegnő halt meg, hanem annak minden esélye is, hogy barátság alakuljon ki közte és Ríviai Geralt között."

A The Witcher világa egyébként tele van egy csomó hasonlóan szívszorító történettel. Pár éve egyetlen hatalmas videóban összefoglaltuk nektek a teljes regényfolyamot, ha esetleg nem láttátok volna, akkor érdemes pótolni ezt az anyagot is:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)