Hirdetés

A Titkos invázió sorozat lesz az MCU Star Wars: Andorja?

|

Nagyon úgy fest, hogy a felnőttesebb, komolyabb hangvétel olyan megosztóvá fogja tenni a Titkos invázió Marvel-sorozatot, mint tette anno az Andor első évadát.

Hirdetés

Bár a nagyközönség számára csak június 21-től lesz elérhető a Titkos invázió első évada Disney+-on, már befutott pár vélemény a széria kapcsán, ezek alapján pedig a nyitány megosztotta a kritikusokat. Fontos kiemelni, hogy a szezont még senki sem látta, ezek tehát nem komplett, átfogó kritikát, mindössze a sorozat első két részét véleményezték eddig a kollégák.

A Samuel L. Jackson főszereplésével érkező kalandot Kevin Feige korábban egy "csavaros politikai thrillerként" jellemezte, már ebből is látszott, hogy ezúttal nem a szokásos színes-szagos Marvel stílusra számíthatunk. Kedd este még szinte csak pozitív vélemények érkeztek a sorozatról a közösségi médiában (pár kritikus ugyanis már belekukkanthatott a nyitányba), szerdán viszont jóval árnyaltabbá vált a helyzet. Ezt tükrözi az is, hogy a Rotten Tomatos oldalán jelenleg 42 kritikát összesítve 69%-on áll a tomatometer. 

Hirdetés

Ez a mutató ugyebár a pozitívnak és negatívnak ítélt vélemények (az oldal tematikájából adódóan "érett" és "rothadt" paradicsomok) alapján jön ki, magyarul a kritikák 69%-a tartotta jónak a Titkos invázió sorozat első két részét, míg 31%-uknak nem tetszett - nem arról van szó tehát, hogy ez egy konkrét 100-ból 69-es értékelési átlag. 

A negatív hangok leginkább a sorozat tempóját, és az akciójelenetek sablonosságát említették, mint gyenge pont, de voltak, akik csak szimplán unalmasnak találták a történetet. A másik oldal ezzel ellentétben több pozitívumot is felhozott. Sokan az MCU Andorjaként, illetve az eddigi legérettebb projektjeként jellemezték a sorozatot, többen pedig a kimagasló színészi játékot méltatták.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindenesetre eddig nagyon úgy néz ki, hogy az MCU egyik legmegosztóbb sorozatával van dolgunk, azonban a nagyközönség előtti debütálás után majd kiderül, hogy végül sikerként könyvelheti el a Marvel Nick Fury kalandjait, vagy sem.

Az világosan látszik az első két epizód kritikái alapján, hogy a Titkos invázió nem fog rohanni, hagy időt a cselekmény kibontására, és teret enged a tényleg tehetséges színészek játékának, nem csak biodíszletként használja őket. Úgy fest tehát, hogy azok találják majd meg a számításukat, akiknek egyébként is bejön az érettebb, megfontoltabb tempójú, kémfilmes vonal. Aztán hogy ez tényleg új irányt mutat, vagy szimplán csak unalmas, megítéljük majd a teljes évad végén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)