Hirdetés

A Twitter/X moderátorai egy nagyon vicces félreértés miatt tiltották le a Runescape fiókját

|

Azt hitték, a játék hivatalos fiókját egy 8 éves gyerek regisztrálta.

Hirdetés

A Runescape rajongói nagyon fura jelenségre lettek figyelmesek a hét elején: egyszer csak eltűnt a játék hivatalos X profilja. A fejlesztőstúdió fiókja még megvolt, és az Old School Runescape-é is, így sokan azt feltételezték, hogy feltörésről vagy botok támadásáról van szó.

Mint kiderült, a valóság ennél sokkal viccesebb: a PCGamer jelentése szerint a problémát a fiók 2009-ben történt regisztrációja okozta, akkor ugyanis a fejlesztők 2001-et jelölték meg születési dátumnak.

A Jagex a játékot hivatalosan 2001 januárjában indította útjára, ami valójában tényleg azt jelenti, hogy ez a "gyerek" 2001-ben született, csak épp nem egy emberről van szó, és a fiókját nem egy 8 éves személy regisztrálta. Ettől függetlenül az X-nél valaki rácsapott a tiltás gombjára.

Hirdetés

Az X szabályzata szerint 13 évesnél fiatalabb személy nem regisztrálhat a platformra, és akkor is letilthatják az accountot, ha azóta az illető átlépte a korhatárt. Ha ezen szabály megszegésén kapnak valakit, akkor a moderátorok utólag is intézkedhetnek, és még ha az érintett azóta már el is múlt 13, a korábbi posztjait akkor is kitörlik.

A Jagex persze el tudta rendezni az ügyet az X intézőivel, és a posztjaik is a helyükön maradtak, így minden visszaállt a régi kerékvágásba a Runescape világában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)