Hirdetés

A Ubisoft vezérigazgatója szerint minden jobb, a dolgozók változatlanul pocsék helyzetről beszélnek

|

A Ubisoft dolgozói szerint semmi érdemi változás nem történt az utóbbi időben, üres ígéreteket kaptak csupán. Yves Guillemot vezérigazgató viszont a sikerekről beszél.

Hirdetés

Az Activision Blizzard botránya új lendületet adott a játékvilág egy másik meglehetősen visszás munkakörnyezetében dolgozóknak, a Ubisoft munkatárasai ugyanis nemrég nyílt levélben álltak ki az Activision Blizzard-os kollégáik mellett, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy továbbra sincsenek rendben a dolgok a francia cégen belül. Üres ígéretek helyett végre-valahára valódi változásokat követeltek. 

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot most válaszolt a dolgozói panaszokra, de ahogy azt sejteni lehetett, hangzatos szavakon és némi terelésen túl nem sokra futotta tőle.

Hirdetés

A ubisoftos dolgozók nyílt levelét tegnap 500-an, mára viszont már belsős források szerint több mint ezren írták alá. Ebben azt fogalmazták meg, hogy több mint egy éve nem kaptak mást csak szép szavakat és teljesen üres ígéreteket, de a gyakorlatban nem távolították el a problémás vezetőket. Utóbbi bizonyos esetekben tényleg igaz, egyes megvádolt és a belsős vizsgálatok során vétkesnek is talált fejesek gyakorlatilag csak új pozíciót kaptak a cégen belül. 

Serge Hascoët kreatív vezető és Cécile Cornet HR-vezető ugyan felmondtak, de ez is teljesen másként csapódik le, mintha a Ubisoft rúgta volna ki őket. A Ubisoft Singapore egyik vezetője, Hugues Ricour viszont simán csak új megbízatást kapott, most már a párizsi irodában dolgozik.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Mindezek dacára Guillemot most a sikerekről beszélt. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt egy évben fontos előrelépések történtek a cégen belül.

Tavaly nyár óta a dolgozók névtelenül jelenthetik a visszaéléseket és problémákat egy belsős rendszeren belül, átalakították a HR-folyamatokat, életbe lépett egy új munkahelyi magatartási kódex, szerveztek egy csomó képzést, és létrehoztak egy felülvizsgálati csoportot is.

Elmondása szerint új vezetőséget kaptak a nagyobb stúdiók, valamint a HR és a többi fontos cégen belüli egység is. Hozzátette ugyanakkor, hogy a felsorolt fontos lépések mellett még sok a tennivaló.

A fentiek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az elmúlt egy évet és az egész helyzetet teljesen másként látják a Ubisoft dolgozói és a francia cégóriás vezetői.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)